Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vīra mīļākā - mana labākā draudzene

Pieņemt šķiršanos nekādos apstākļos nav viegli. Bet, kā turpināt dzīvi, ja vīrs aizgājis pie tavas labākās draudzenes? Kā nevainot sevi un atkal iemācīties uzticēties? Sieviešu Klubs jautā psihoterapeitei Ainai Poišai.Sieviešu Klubam savu stāstu uztic Dina (vārds mainīts):«Mans labākais draugs un mīļotais cilvēks aizgāja pie citas.

Cita sieviete ir sieviete no manas pagātnes, proti, viņa ir manas ienaidnieces labākā draudzene. Tā sauktā mana ienaidniece arī kādreiz bija mana labākā draudzene 11 gadus, bet tad apstākļi mainījās un viņa izvēlējās citu sev labāko draudzeni. To, pie kuras aizgāja mans bijušais.Tā nu sanāk, ka abi mani "labākie" draugi ir aizgājuši un izvēlējušies sev par draugiem manu ienaidnieci. Rodas jautājums, kāpēc tā? Ar ko es esmu sliktāka? Un, kāpēc tieši viņu? Vēlos piebilst, ka šis vīrietis agrāk nebija pazīstams ar šo sievieti, ar kuru tagad ir kopā. Viņi iepazinās internetā. Tad sekoja tikšanās "dzīvajā". Turklāt tā tikšanās dzīvajā notika nejauši. Viņš bija atbraucis ciemos pie maniem vecākiem, kopā pavadījām laiku, tad es nolēmu uzturēties ilgāk, bet viņš braukt mājās. Pirms braukšanas mājās pavisam nejauši satika internetā pazīstamo dāmu. Sāpīgākais, ka ar draugu bijām mīlējušies tikai pirms pusotras stundas. Bet jau tagad viņi pastaigājās kopā. Kad es nejauši viņus satiku uz ielas, viņš izlikās, ka es viņam nekas neesmu.Tieši tik vienkārši viņš bija mani pametis. Bet manī ir nerimstošie jautājumi: kāpēc notiek tādas liktenīgās tikšanās? Kā, lai atkal uzticos cilvēkiem, ja reiz dzīve var mainīties pusotras stundas laikā? Kā, lai dzīvo tālāk pēc tādas nodevības? Cenšos pieņemt situāciju, bet ikreiz nodrebu, kad satieku viņus uz ielas, jo jau divus savus tuvākos cilvēkus zaudēju par labu viņai.Tas ir briesmīgi iedomāties, ka tagad viņa nākotne ir saistīta ar viņu. Izrādās, ka viņi ir tie liktenīgie viens otram, ka viņam ar viņu kopā ir daudz labāk gan dzīvē, gan seksā, jo, ja es pati būtu bijusi pietiekami laba, tad gan jau viņš neaizietu.

Situāciju komentē psihoterapeite Aina Poiša:


Piedzīvojot šķiršanās sāpes sievietes ļoti bieži vaino sevi, domājot, ka kaut ko darījušas nepareizi, un prātojot iespējamos scenārijus, kas būtu izmainījis skumjo attiecību virzību.

Bet ir jāpieņem, ka attiecībās tu viena pati par visu notiekošo uzņemties vainu nevari. Jūs bijāt divi, kas tās veidoja un uz diviem arī gulstas atbildība.

Tu jautā – kā tā var būt, ka dzīve tik krasi var izmainīties pusotras stundas laikā? Un tu zaudē gan savu mīļoto, gan draudzeni, jo viņi abi aiziet pie tās citas – internetā iepazītās.

Šāds scenārijs diemžēl bieži raksturīgs nevienlīdzīgām attiecībām, kur viens ir otru nemitīgi izmantojis.

Diemžēl, izskatās, ka tieši tu esi iekļuvusi sāpīgajā upura lomā. Atbildi sev godīgi, cik kritiski spēji izvērtēt jūsu attiecības? Vai tas, kas tev šķita laimes un mīlestības garants, tavam puisim patiesībā nebija kaut kas cits?

No malas vērtējot tavu situāciju, šķiet, ka pārī jums abiem nebija vienādas gaidas un diemžēl arī jūtas. Tu viņu patiešām mīlēji un iespējams attiecībās saskatīji kaut ko vairāk, nekā zem tām slēpās patiesībā. Tieši tāpēc tev tagad ir tik ļoti sāpīgi.

Bet, ja vīrietis var tik bezkaismīgi izšķirties pusotras stundas laikā un izliekas, ka tu viņam nekas neesi, diemžēl jāsaka, ka tā nav īsta mīlestība.

Patiesas jūtas balstās uz savstarpēju cieņu. Pat tad, ja jāšķiras, agrāk patiesi mīlējušie, šķiras civilizētāk – ar atvadas sarunām.

Ko darīt tālāk?

Kā dzīvot un atkal iemācīties uzticēties? Vispirms šīs šķiršanās sāpes ir jāizsāp un jāpieņem, ka viens dzīves posms ir beidzies. Bet tad, jāiemācās kritiski vērtēt savstarpējās attiecības, kurās iesaisties. Vienalga, vai tās ir tavas draudzenes vai nākamais – potenciālais Liktenīgais. Tu nedrīksti ļaut sevi izmantot un pakļāvīgi ļauties visām citu iegribām. Saproti, ko pati vēlies, kas priekš tevis ir attiecības draudzeņu un vīrieša starpā. Ļauj sev pasapņot. Un tici – drīz tieši tādas atradīsi.

Bet vispirms tev arī pašai sevi jāiemācās mīlēt un cienīt, jo atceries – tos, kuriem ir pašvērtējuma problēmas, arī vieglāk ievainot.

Ja pati ar šo grūto dzīves periodu netiec galā, nekautrējies meklēt palīdzību pie psihologa.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko