Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Šķobīšanās pieaugušajiem

Izrādās, regulāri jāvingrina arī visa gada garumā aktuālākās kermeņa daļas muskuļi 

Ja vēlaties pilnvērtīgi iekļauties mūsdienu prasīgajā sabiedrībā, ikdienas pienākumos jāieraksta arvien vairāk procedūru, bez kurām "normāla cilvēka" eksistence vairs nav iedomājama. Regulāri jāapmeklē manikīrs, pedikīrs, higiēnists, frizieris, sporta klubs, jāseko līdzi modei un jāprot piemeklēt atbilstošu tērpu ikvienam saviesīgam brīdim, jāorientējas gastronomijas pasaulē, jāpārzina galda kultūra, šad tad jāaizbrauc uz spa, kā arī jāatrod laiks kultūrai, jaunām zināšanām, prestižam hobijam un, ak jā, vēl arī darbam un ģimenei. Sākot spīdēt pirmajai nopietnajai pavasara saulītei, lielākā daļa procedūru vēl vairāk aktualizējas, jo tuvojas viens no vasaras spraigākajiem piedzīvojumiem – publiska parādīšanās peldkostīmā. Taču izrādās, ka vingrināt vajag arī visa gada garumā aktuālo ķermeņa daļu – seju.

Leģenda vēsta, ka vingrojumu kompleksu sejai jau pirms simt gadiem atklājis kāds iemīlējies vācu dakteris, vārdā Reinholds Bencs. Redzot, ka viņa 42 gadus vecajai sievai balerīnai ir tvirts un jauneklīgs ķermenis, bet seja nodevīgi vēsta par sievietes patieso vecumu, ārsts sapratis – arī tā ir jāvingrina! Diemžēl kosmētikas un plastiskās ķirurģijas industrija arī gribēja diktēt savus noteikumus skaistuma pasaulē, tāpēc sejas joga joprojām pasaulē ir vēl samērā neattīstīta niša. Tās lielākie mīnusi ir līdzīgi kā jebkurai vairāk vai mazāk ar veselības uzlabošanu saistītai lietai – pacietība un regularitātes ievērošana. Tas nozīmē, ka mūžīgā skaistuma vārdā no rīta vēlams ne tikai skriet, iet kontrastdušā, ēst sabalansētas brokastis un notīrīt ādu ar ledusgabaliņā sasaldētu bērzu sulu, bet arī kārtīgi izkustināt ikdienā novārtā atstātos sejas muskuļus.

Šķobīties uz dullo gan neesot ieteicams, tā varot kādu muskuli arī pārtrenēt, un sazin kādas sekas uz ārējo tēlu un turpmāko dzīvi atstāj sastiepts sejas muskulis. Koordinētā šķobīšanās profesionāļa uzraudzībā gan ir visai dārga, taču esot tā vērts, jo pirmie rezultāti parādoties jau neticami ātri. Vizuāli tas izskatās šādi – sievietes sporta tērpos (to nepieciešamība man līdz galam nav saprotama) sēž uz mīkstām gumijas bumbām un atdarina treneres grimases. Mūsdienīgāk domājošie var vingrot arī skaipā, pēc savu fotogrāfiju nosūtīšanas saņemot individuāli pielāgotu vingrojumu mapīti, kuru var izmantot pierakstiem virtuālajās nodarbībās. Ņemot vērā šīs nodarbes piedāvājuma klāstu, sāk likties, ka Latvija ir teju sejas jogas lielvalsts, jo te atrodama sejas vingrošanas skola, iegūt pieredzi braucot speciālisti no citām valstīm, ir izstrādāta arī pasaulē pirmā sejas vingrinājumu iPhone aplikācija vīriešiem. Papildus var apgūt arī sejas teipošanu un masāžu ar kosmētiskajām blankām – lai kas tas arī būtu, izklausās pārliecinoši.

Laikam jau tikai loģiski, ka radīsies arvien jaunas skaistumkopšanas procedūras, lai mēģinātu vismaz kaut kā remdēt cilvēces kopīgās sāpes par joprojām neatklāto jaunības eliksīru. Neviens taču neatteiktos būt skaists, un tā vārdā var ne tikai trenēties maratonam vai cauru gadu pārvietoties ar velosipēdu, bet arī, sēžot uz bumbas, šķobīt seju un mērķtiecīgi pretoties sejas vaibstu deformācijai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja