Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Roalds Dobrovenskis. Rainis un viņa brāļi

Apgāds Jumava laidis klajā trešo izdevumu Roalda Dobrovenska grāmatai Rainis un viņa brāļi, informēja izdevniecības pārstāve Sanda Freimane.

R. Dobrovenska biogrāfiskais romāns Rainis un viņa brāļi ir spilgts literārs darbs un reizē unikāls pētījums ne vien par Raini un Aspaziju, par P. Stučku un J. Jansonu-Braunu, bet arī par Jaunās strāvas un Latvijas sociāldemokrātijas attīstību plašā laikmeta kontekstā. Romānā dziļi, dokumentāli precīzi un mākslinieciski iespaidīgi analizēta Latvijas un Krievijas politiskā dzīve 19. gs. beigās un 20. gs. sākumā. "Tik mūsdienīgā skatījumā un jaunu faktu bagātībā, modernā filozofiskās domas dziļumā šis laika posms, notikumi un cilvēki latviešu literatūrā pagaidām vēl nav atspoguļoti," –  tā rakstīts 1999. gada izdevumā.

Vija Beinerte žurnālā Mājas Viesis rakstījusi: "...ko nespēja latviešu literatūras skolotājas, to izdarīja krievu rakstnieks Roalds Dobrovenskis – ar biogrāfisko romānu Rainis un viņa brāļi viņš atmodināja jauniešos (un ne tikai viņos) interesi par Raini. Kanonizēta monumenta vietā viņš ļāvis ieraudzīt dzīvu cilvēku – šaubu un grūtsirdības nomocītu, bieži vien nesaprastu vai saprastu ačgārni, cilvēku, kas bijis savas tautas spēka un vājuma, sāpju un ilgu spilgtākā izpausme un bez kā Latvijas vēsture nebūtu tāda, kāda tā ir."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja