Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ditas Rietumas kino izlase: 10.VIII - 17.VIII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Tumšais tornis @@@

Režisors Nikolajs Arsels. Lomās Idriss Elba, Metjū Makonahijs, Toms Teilors, Klaudija Kima, Frans Krancs, Abija Lī, Džekijs E. Helijs

Filmas pamatā ir Stīvena Kinga grāmatu sērija, kuru viņš nodēvējis par savu magnum opus un kurā viņš saviem darbiem raksturīgo spriedzi ir atšķaidījis ar raibu kokteili – fantastikas, vesterna un šausmu žanra elementiem. Pamatīgas kompresijas rezultātā tapis produkts auditorijai no 12+, kuru, iespējams, uzrunās jauniešu vienaudzis Džeiks – viens no filmas galvenajiem varoņiem. Visa pamatā ir mūžīgā cīņa starp Labo un Ļauno, tos filmā spēlē Idriss Elba un Metjū Makonahijs. Stīvena Kinga cienītājus ir nokaitinājušas filmas autoru atkāpes no literārā pirmavota.

 

Māmiņu trakais tusiņš @

Režisore Eltija Džonsa. Lomās Ketija Aseltona, Tonija Kolete, Bridžita Evereta, Mollija Šenona, Robs Huebels jaunums 8

Katram ir tiesības uz brīvsoli, lai atjēgtos, – ar šādi formulētu pārliecību ikdienas un mazuļu nogurdinātas sievietes dažādās kupluma pakāpēs dodas izbaudīt brīvvakaru, kas aizsāk dullu notikumu virkni. Filma nav ne pirmā, ne pēdējā no Holivudā pēdējā laikā intensīvi variētā un savulaik Paģiru stimulētā sižeta, kurā grupiņa vīriešu vai sieviešu "noraujas no ķēdes" un testē brīvības robežas. Kaut arī man vienmēr ir patikusi aktrise Tonija Kolete, pat viņas klātbūtne šajā jandāliņā nav arguments, lai es spētu mudināt skatīties šo komēdiju.

 

Stikla pils @@@@

Režisors Destins Daniels Kretons. Lomās Brī Lārsone, Vudijs Harelsons, Naomi Votsa u. c. 

Simpātiskākais repertuāra jaunums ar jaudīgu Vudija Harelsona darbu atraktīva, taču vājībām pakļāvīga ģimenes tēva – dvēselē klaidoņa – lomā. Filmas pamatā ir The New York Times žurnālistes Dženetas Volsas autobiogrāfiskais romāns. Pieaugušās Dženetas lomā ir oskarotā Brī Lārsone, viņas mātes – ekscentriskas mākslinieces – lomu atveido Naomi Votsa. Pati filma – temperamentīgs, melodramatisks, plašu laika periodu aptverošs un personīgs stāsts par bērnības pieredzi, ko dažkārt mums labpatīkas dēvēt par bērnības traumām.

 

Anabella 2. Radīšana @@

Režisors Deivids F. Sandbergs. Lomās Stefānija Sigmena, Talita Beitmena, Lulū Vilsone, Filipa Kulthārda, Greisa Fultone

Produkts šausmu žanra cienītājiem: Anabellā 2 ir daudz epizožu, kuras liks satrūkties, iespiegties un krēslā palēkties. Ko gan citu vēl var vēlēties no filmas, kas izmanto neskaitāmas šausmu žanra klišejas – biedējošu, drūmu un apsēstu nomaļu namu, draudīgu gaismēnu zīmējumu, baisu noskaņu radošu mūziku u. c. Taču tas viss ir nieks, salīdzinot ar spocīgo lelli Anabellu, kurā iemiesojies traģiski bojā gājušās meitenītes – leļļu meistara meitas – gars. Pusaudžiem, kurus nereti valdzina šausmu filmas, nebūs iebildumu pret šo dīvaino izklaidi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja