Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ditas Rietumas kino izlase: 13.VII - 20.VII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Zirnekļcilvēks. Atgriešanās mājās @@@

Režisors Džons Votss. Lomās Toms Holands, Maikls Kītons, Zendaja, Gvineta Paltrova u. c.

Ja par vienīgo kvalitātes kritēriju izvirza kases ieņēmumus, mums ir darīšana ar šedevru – 175 miljonu dolāru ienākumi pirmajā izrādīšanas nedēļā ASV ir darba uzvara. Filma tiek slavēta par jauneklīgu degsmi (Pīters Pārkers/Zirnekļcilvēks filmā ir 15 gadu vecs), humānu ironiju un viedu Marvel komiksu varoņu integrāciju stāstā. Jāatzīstas gan, ka filmas destrukcijas un specefektu orģijas spēj satriekt klasiskas vērtības cienošu skatītāju. Tāpēc atstāsim šo krāšņo "mehānisko baletu" jauniešiem, kuri tik organiski jūtas virtuālās realitātes sniegtajās baudās.

 

Vīns un vējš @@@

Režisors Sedriks Klapišs Lomās Pio Marmaī, Ana Žirardo, Fransuā Sivils, Žans Marks Roulo.

Laiku pa laikam plašu popularitāti iemanto kāda "vīna filma" – melodrāma, kuras darbība ir saistīta ar vīna kultūru, vietām, laukiem un tradīcijām. Savulaik par grāvēju kļuva filma Sānceļi/Sideways (2004), padarot īpaši populāru pinot noir, ko azartiski dzēra filmas varoņi. Vēl pēc laiciņa priecēja Labais gads/A Good Year (2006). Vīns un vējš ir Francijā tapis darbs, melodrāma par "pazudušo dēlu", kurš atgriežas mājās – vīndaru ģimenē. Filmas režisoram Sedrikam Klapišam ir cienījama reputācija. Laba izvēle skatītājiem un vīna mīlētājiem briedumā.

 

Karš par pērtiķu planētu @@@

Režisors Mets Rīvs. Lomās Endijs Sērkiss, Vudijs Harelsons, Stīvs Zans, Amiaha Millere, Karina Konovala u. c.

Ja esat morāli gatavi cilvēku un pērtiķu konfliktam Pērtiķu planētas seriāla turpinājumā, jūsu uzmanībai Vudija Harelsona spēlētā Pulkveža un Endija Sērkisa & datortehnoloģiju pārliecinoši radītā Pērtiķa cīņa. Šī filma daudziem (kritiķiem) šķiet simpātiska pamatā tās vecmodīguma dēļ. Šoreiz "vecmodīgums" drīzāk ir kompliments un apliecinājums filmas veidotāju uzticībai dramaturģijas grodumam, kas netiek aizstāts ar specefektu armādu. Neuztraucieties – bez efektiem filmā neiztikt, pērtiķu pūļi ir izveidoti pārliecinoši – tāpat kā antiutopiskā vide.

 

Vienas vasaras hronika. Parīze 1960. @@@@

Režisori Žans Rušs un Edgars Morēns. Seanss notika Rīgas Doma dārzā 13. jūlijā plkst. 22.30

Turpināsim ceļojumu XX gs. 60. gados, kad pasaules kino izdzīvoja jaunā viļņa un modernisma ēru, spridzinot ar dažnedažādiem formas elementiem un meklējumiem. Šajā laikā savas izcilās filmas veidoja arī latviešu režisors Rolands Kalniņš. Otrajā no viņam veltītajiem Četriem baltiem vakariem Doma dārzā tiks demonstrēta filma, kas ilustrē īpašu posmu Francijas dokumentālajā kino. Žana Ruša un Edgara Morēna Vienas vasaras hronika. Parīze 1960 ir cinéma vérité (patiesības kino) piemērs, kas ietver gan novērojumu, gan improvizāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja