Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Ditas Rietumas kino izlase: 16.XI - 23. XI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Es redz u vienīgi tevi. @@@

Režisors Marks Forsters. Lomās Bleika Laivlija, Džeisons Klārks, Ivonna Strahovska, Vess Četems u. c.

Šo melodrāmu ar trillera spriedzīti un erotikas akcentiņiem interesantu dara režisora Marka Forstera centieni skatītājam ļaut iejusties redzi zaudējušās un pēcāk to atgūstošās varones ādā. Bleikas Laivlijas tēlotā Džīna ar medicīniskām manipulācijām tiek pie acu gaismas un ierauga savā dzīvē to, ko viņai nevajadzētu redzēt. Marka Forstera filmām (Monstru balle, Meklējot Nekurzemi, Mierinājuma kvants) vienmēr piemituši drosmīgi risinājumi un oriģinalitāte, dažām – arī formas ambiciozitāte un pārspīlēts melodramatisms. To var pārmest arī Es redzu vienīgi tevi.

 

Taisnības līga. @@@@

Režisors Zaks Snaiders. Lomās Bens Afleks, Henrijs Kevils, Eimija Ad amsa, Gala Gadota, Dž. K. Simonss u. c. 

Dinamiska supermenu kompānija lido atkal – glābj pasauli, izmantojot visplašāko Holivudas megabudžeta un specefektu diapazonu. Pat Bena Afleka Betmens atguvis pašcieņu šajā kompānijā, kurā efektīgi spridzina supersieviete – aktrise Gala Gado – un rosās citi ar īpašām spējām apveltīti "superdupervaroņi". Režisors Zaks Snaiders ir viens no pazīstamākajiem Holivudas komiksfilmu veidotājiem, kurš šajā azarta un ironijas iezīmētajā filmā uz pilnu klapi izspēlē savu kaislību pret norišu dinamiku un specefektu gigantomāniju. Kase būs!

 

Astoņas zvaigznes.

Režisors Askolds Saulītis

Lielie Kristapi ir sadalīti, taču Latvijas filmas nenozūd no kinoteātru repertuāra. Šajā nedēļā vērts redzēt gan Jāņa Norda Ar putām uz lūpām, gan Lielā Kristapa laureāti – scenogrāfam Andrim Freibergam veltīto Pasaku par tukšo telpu –, gan labāko animācijas filmu Bize un Neguļa u. c. Šonedēļ pirmizrādi kinoteātros piedzīvos talantīgā dokumentālista Askolda Saulīša dokumentālais stāsts – vēsturisks pētījums par Latvijas strēlnieku fenomenu –, kurā izmantoti unikāli arhīvu materiāli. Šī ir trešā filma no programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei.

 

Dubultais mīlnieks. @@@@

Režisors Fransuā Ozons. Lomās Marina Vakta, Žeremī Renjē, Žaklīna Bisē u. c. 

Šonedēļ 50 gadu jubileju svin joprojām jaunais, provokatīvais un vitālais Fransuā Ozons, kuru pelnīti varam uzskatīt par vienu no nozīmīgākajiem Francijas režisoriem. Patlaban uz Eiropas Kinoakadēmijas balvām pretendē viņa iepriekšējā filma Francs, savukārt režisora jaunākais darbs Dubultais mīlnieks bija iekļauts Kannu festivāla konkursa programmā, un tās ir ļoti atšķirīgas filmas. Dubultajā mīlniekā Ozons iedziļinās jaunas sievietes kaislību un slēpto vēlmju dzīlēs un ļaujas gan forsētam melodramatismam, gan erotikai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja