Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ditas Rietumas kino izlase: 17.VIII - 25.VIII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Vectēvs, kas bistamāks par datoru

Režisors Varis Brasla. Lomās Markuss Jānis Eglītis, Eva Ozola, Mārtiņš Vilsons, Akvelīna Līvmane u. c.

Varis Brasla ir labākais Latvijas ģimenes filmu režisors, kura darbi Emīla nedarbi (1985), Ziemassvētku jampadracis (1993) un Ūdensbumba resnajam runcim (2004) veido visai mazskaitlīgo Latvijas ģimenes filmu klasiku. Kopš Vara Braslas iepriekšējās filmas tapšanas jau pagājis 13 gadu. Tālab patiess prieks, ka Varis Brasla kopā ar scenāristu Alvi Lapiņu atgriežas kino! Vectēvs, kas bīstamāks par datoru ir atraktīvs, asprātīgs komentārs mūsdienu Latvijas reālijām, kas, domājams, uzrunās gan mazus, gan lielus. Šis darbs atklāj filmu programmu Latvijas filmas Latvijas simtgadei.

 

Baltijas filmu dienas @@@@

Seansi kinoteātrī Splendid Palace 23. un 24. augustā. Ieeja bez maksas 

23. un 24. augustā pirmo reizi trijās Baltijas valstu galvaspilsētās notiek Baltijas valstu filmu dienas, kurās ir iespēja par brīvu noskatīties četras jaunas, labas kaimiņvalstu filmas. Būtiski, ka gan igauņu filma Mulsuma dienas, gan lietuviešu Senekas diena ir jaunu režisori stāsti par neseno vēsturi – 90. gadu sākumu. Savukārt lietuviešu Emīlija vēsta par 70. gadu teātra vidi Lietuvā. Visas minētās filmas ir daudz ceļojušas starptautiskos festivālos. Savukārt Zupas pilsētas slepenā biedrība ir igauņu ģimenes hits – filma, ko skatīties kopā ar bērniem.

 

Emodži filma @@@

Režisors Tonijs Leondis 

Vēl viena ģimenes filma. Tā meklē atbildi uz jautājumu, kas ir "vēderā" mūsu mobilajam telefonam. Mani ārzemju kolēģi Emodži filmu gan ir paguvuši nokritizēt "līdz zemei", norakstot to kā vienu no tiem produktiem, kas neveiksmīgi cenšas imitēt sekmīgu sižeta formulu, ko reiz aizsāka Rotaļlietu stāsts/Toy Story. Autsaiders emodži pasaulē – radībiņa vārdā Džīns –, kurš atšķirībā no normāliem emodži ir spējīgs uz daudzpusīgākām emociju izpausmēm, izraisīs simpātijas ar telefona klausuli rokā dzimušās paaudzes skatītāju vidū.

 

Zaļā Rīga uz baltā ekrāna @@@@

Seansi kinoteātrī KSuns 19. un 20. augustā. Ieeja bez maksas

Rīgas svētkos kinoteātrī KSuns būs iespējams noskatīties dokumentālo filmu un hronikas kolekciju, atgriežoties pagātnes Rīgā no 60. gadiem līdz 90. gadu sākumam. Dokumentālajam kino piemīt spēja iekonservēt laiku – cilvēkus un vidi, kurā atspoguļojas arī sociālpolitiskie procesi. Laika gars atstājis nospiedumu uz pašām filmām, tajās izmantoto kino valodu un diktora tekstu. Ieeja šajos seansos, kas var kalpot gan izziņai, gan, iespējams, kādam arī nostalģijai, ir bez maksas. 19.VIII 12.00, 14.30, 17.00; 20.VIII 12.00, 14.30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja