Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ditas Rietumas kino izlase: 24. VIII - 31. VIII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Barijs Sīls. Īstens amerikānis @@@@

Režisors Dags Laimens. Lomās Toms Krūzs, Domnels Glīsons, Sāra Raita, Džesijs Plemonss, Džeima Meisa. 

Asprātīga un dinamiska piedzīvojumu filma ar oriģinālnosaukumu American Made kļūs par iemeslu, lai atjaunotu jau pabālējušās jūtas pret Tomu Krūzu. Tās pamatā – reāls lidotāja Barija Sīla pieredzes stāsts – viņš ir sadarbojies gan ar ASV slepenajiem dienestiem, gan flirtējis ar narkokarali Pablo Eskobaru un viņam pietuvinātajiem. Filmas darbība risinās 80. gados, arī pati filma atsauks atmiņā pagājušo desmitgažu kino garšu. Toma Krūza un režisora Daga Laimena (Borna identitāte u. c.) sadarbības auglis ir stilīgs, elegants un profesionāli grods.

Emīlija @@@

Režisors Donats Ulvīds. Galvenajā lomā Ieva Andrejevaite.

Noslēdzošajā Baltijas filmu dienu seansā (24.VIII) – Lietuvas kino aktualitāte, kas Lietuvā pulcējusi vairāk nekā 125 000 skatītāju. Režisora Donata Ulvīda vēsturiskā drāma, kuras pamatā ir arī reāli fakti. Galvenā varone Emīlija ir jauna aktrise, kura sāk darbu teātrī 70. gados Kauņā. Viņa saskaras ar pastiprinātu slepeno dienestu uzraudzību un iesaistās arī padomju režīmam neērtā iestudējumā. Filmā kolorīti iezīmēta 70. gadu teātra vide – kaislības, intrigas un drāmas.

Dāņu kino vasaras festivāls @@@@

Kinoteātrī Splendid Palace no 25. līdz 27. augustam 

Pirms intensīvās rudens festivālu sezonas Splendid Palace kopā ar Dānijas Kultūras institūtu piedāvā vairākas izcilas dāņu filmas. Susannes Bīras drāma Labākā pasaulē (2011) savulaik saņēma Oskaru. Arī viņas kolēģes Anetes K. Olesenas drāma Sīkās neveiksmes (2002) piedāvā dāņu kino tradicionālās kvalitātes – precīzu psiholoģismu un reālismu. Tiks rādīts arī dižā, neprātīgā Larsa fon Trīra jaunības darbs – 1994. gadā tapusī mistisko noskaņu un spriedzes pilnā Valstība, kas veidota kā TV seriāls.

 

Amitivila. Atmošanās @@

Režisors Franks Halfuns. Lomās Bella Torna, Dženifere Džeisone Lī, Kamerons Monagans, Tomass Manns

Ko gan darītu šausmu filmu veidotāji, ja neeksistētu dīvainas, apsēstas mājas, kurās spokojas to nelaimīgie kādreizējie iedzīvotāji? Arī Amitivila. Atmošanās ekspluatē šausmu filmu sižeta klišeju par ģimeni – šoreiz māti ar trim bērniem –, kas ievācas namā ar asiņainu vēsturi. Vai vēl jāsaka, ka vēsture – slepkavība, kas šeit notikusi, – vajā nama jaunos iemītniekus? Lielākais filmas trumpis ir aktrise Dženifere Džeisone Lī mātes lomā, pērn viņa tika nominēta Oskaram par lomu Kventina Tarantīno Pretīgajā 8niekā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja