Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ditas Rietumas kino izlase: 3.VIII - 11.VIII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Eksplozīvā blondīne @@@

Režisors Deivids Leičs. Lomās Šarlīze Terona, Džeimss Makevojs, Džons Gudmens, Tils Šveigers, Edijs Mārsens, Sofija Butela.

Šis retro spiegu trilleris, kura pamatā ir komikss un kura darbība risinās īsi pirms Berlīnes mūra krišanas, iecerēts kā efektīgs Šarlīzes Teronas solo. Uz viņas spēli britu izlūkdienesta aģentes lomā var skatīties ar baudu; arī kaujas Šarlīze Terona pārliecinoši (filmas režisors Deivids Leičs nāk no profesionālu kaskadieru vides). Viņas partnerība ar britu aktieri Džeimsu Makevoju ir gana atraktīva. Pati filma – viduvējs žanra produkts, kam var pārmest tieksmi atdarināt citus darbus, piemēram, Džonu Viku (2014).

 

Vindrivera @@@@

Režisors Teilors Šeridans. Lomās Džeremijs Reners, Elizabete Olsena, Džons Berntāls u.c.

Kvalitatīva amerikāņu drāma ar trillera elementiem, kas pārstāv neatkarīgā kino nišu. To raksturo jaudīgi aktierdarbi un dramatiski izzīmēta vide – Vindriveras indiāņu rezervāts, kuru satricinājusi jaunas sievietes slepkavība. Dramatiska ir arī galvenā varoņa – dabas aizsardzības inspektora (Džeremijs Reners) – pieredze: viņš piedzīvojis savu bērnu nāvi. Slepkavību ieradusies izmeklēt FIB aģente (Elizabete Olsena). Režisors Teilors Šeridans par Vindriveru saņēma Kannu festivāla sadaļas Un Certain Regard balvu par režiju. Viens no filmas skaņu celiņa veidotājiem ir Niks Keivs.

 

Ģimenes galva @@@

Režisors Marks Viljamss. Lomās Džerārds Batlers, Grečena Mola, Elisone Brī, Vilems Defo u. c. 

Holivudas melodrāma, kuras galvenā varoņa – korporatīvā mašinērijā ierauta karjerista Deina (Džerārds Batlers) – dzīvi kājām gaisā apvērš traģēdija: smaga bērna slimība. Kaut filma piedāvā humānu morāli, atgādinot par līdzsvara nepieciešamību starp karjeru un ģimeni, tajā ir pamatīgs klišeju daudzums un ne visai veiksmīgi izvēlēts galvenās lomas atveidotājs (Batlers ir arī viens no filmas producentiem). Supervaroņa ampluā savulaik dāsni eksponētais aktieris dramatiskajā tēva lomā tā arī nav atradis pārliecinošas intonācijas.

 

Piektais elements @@@@

Režisors Liks Besons. Lomās Brūss Viliss, Mila Javoviča, Gērijs Oldmens u.c.

Vienā seansā – 4. augustā plkst. 18.20 – Kino Citadele var noskatīties vienu no ambiciozākajiem XX gs. izskaņas Eiropas kino projektiem – Lika Besona stilīgo un asprātīgo 1997. gada filmu, kurā vienu no savām jēdzīgākajām lomām nospēlējusi Mila Jovoviča partnerībā ar Brūsu Vilisu. Kaut arī no katra Piektā elementa kadra, šķiet, brēc lozungs: "Eiropa var!" (uzņemt fantastikas žanra blokbasteru), šī nenoliedzami ir kinovēstures vienība. Turklāt tā būs noderīga arī salīdzinājumam ar jaunāko Besona darbu Valeriāns un tūkstoš planētu pilsēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja