Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ditas Rietumas kino izlase: 30.III - 6.IV

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Pēcattēls @@@@

Režisors Andžejs Vajda. Lomās Boguslavs Linda, Aleksandr a Justa, Br oņislava Zamačovska u. c.

Poļu klasiķa Andžeja Vajdas filma, kuru viņš pabeidza īsi pirms aiziešanas mūžībā 2016. gadā. Biogrāfiskos faktos sakņots stāsts par poļu avangardista Vladislava Stšemiņska likteni – viņu samala varas mašinērija, staļinisma un sociālistiskā reālisma dogmas 40.–50. gados, kurām arī Polijā bija graujoša ietekme. Mākslinieka lomā – izcilais poļu aktieris Boguslavs Linda, pati filma – klasiskā stilā veidota drāma, kas akcentē nonkonformisma tēmu. Būtisks darbs, kas rosina paraudzīties arī uz Latvijas (mākslas) vēsturi.

 

Atbrīvošanas diena @@@@

Režisors Mortens Troviks, Uģis Olte. 

Divpadsmit kinoteātros Latvijā startē jaudīgā Norvēģijas un Latvijas kopražojuma dokumentālā filma, kas fiksējusi slovēņu grupas Laibach koncertu Ziemeļkorejā – unikālu un šīs valsts ideoloģiskās barjeras izaicinošu notikumu. Filmai piemīt pamatīga enerģija, ko nodrošina gan tās muzikālais materiāls, gan ekstravagantā projekta radošā komanda un tās viltīgā konfrontācija ar Ziemeļkorejas funkcionāriem. Var lepoties, ka līdzās norvēģu režisoram Mortenam Trovikam filmas uzņemšanā piedalījies režisors Uģis Olte.

 

Spēka reindžeri @@@

Režisors Dīns Izraelits. Lomās Deikrs Montgomerijs, RJ Cyler, Naomi Skota, Bekija G., Ludi Lins, Elizabete Benksa.

Tīņu auditorijai mērķēta filma ar dāsnu specefektu klāstu un saknēm popkultūrā. Pamatā ir TV seriāls, kura idejas, varoņus un sižeta elementus izmanto nu jau trešā Holivudas filma (pirmās divas tapa 90. gados). Galvenie varoņi ir pieci skolēni, kuriem lemts kļūt par supervaroņiem un doties īpašā misijā. Viss pārējais atbilst tipiskas Holivudas lielbudžeta filmas specifikai, kas perfekti orientēta uz konkrētu mērķauditoriju un tās sasniegšanai izmanto labi izstrādātus trikus un budžetu 100 miljonu dolāru apmērā.

 

Tas, ko viņi neredz @@@

Režisors Staņislavs Tokalovs. Lomās Katerīna Špica, Jevgeņijs Tkačuks, Andris Keišs, Arnis Līcītis, Elīna Dzelme. 

Jaunais režisors Staņislavs Tokalovs savai debijai ir uzlicis augstu latiņu – uzņemt intelektuālu filmu ar zinātniskās fantastikas elementiem pamatīgi ierobežota budžeta apstākļos nav vienkārši. Vietumis filmai trūkst precizitātes detaļās, varoņu raksturu motivācijā, temps varētu būt dinamiskāks un stāstījums – sakoptāks, taču vizuāli darbs atstāj viengabalainu iespaidu. Lielisks ir krievu aktrises Katerīnas Špicas tēlojums medicīnas māsas lomā. Pārliecinoši otrā plāna lomās ir Andris Keišs un Elīna Maligina (Dzelme).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ineses Galantes fonds nodibina Baltijas balvu

Ineses Galantes fonds” sadarbībā ar trīs Baltijas valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas – sabiedriskajām un izglītības organizācijām, profesionālajām asociācijām un diplomātiskajiem p...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja