Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ditas Rietumas kino izlase: 4.I - 11.I

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Mollijas spēle @@@@

Režisorsr Āons Sorkins. Lomās Džesika Česteina, Idriss Elba, Kevins Kostners, Maikls Sera, Džeremijs Strongs, Kriss O’Dauds u. c.

Kvalitatīvas, uz reāliem faktiem balstītas filmas, kuras veidojuši Holivudas superprofesionāļi, ap gadumiju birst kā no pārpilnības raga. Līdzās Ridlija Skota drāmai Visa pasaules nauda šonedēļ nostājusies Ārona Sorkina Mollijas spēle. Līdz šim Sorkins savu reputāciju pamatā kaldinājis kā scenārists. Stāsts par jaunu sievieti, kura kļūst par pagrīdes pokera impērijas izveidotāju, ir lielisks materiāls, kurā izvērsties aktrisei Džesikai Česteinai. Gan Sorkins, gan Česteina ir nominēti Zelta globusam – kā labākais scenārists un labākā aktrise.

 

Virzība augšup @@@

Režisors Antons Megerdičevs.

Vēl viens patiesu notikumu iedvesmots stāsts, filma, kuras pamatā ir sporta vēsture – 1972. gada Minhenes olimpisko spēļu mačs starp PSRS un ASV basketbola komandu. Visas iespējas salīdzināt, kā ar lielo izaicinājumu – uzņemt filmu par leģendāru spēli un savu "sapņu komandu" – tikuši galā Krievijas kinematogrāfisti. Galvenajā komandas trenera lomā ir Krievijas zvaigzne Vladimirs Maškovs. Šī ir profesionāli veidota sporta drāma, kas spēj sagādāt līdzpārdzīvojuma efektu arī tad, ja neesat basketbola fans. Filmas kase pirmajās izrādīšanas dienās Krievijā ir ļoti laba.

 

Dotais lielums: mana māte

Režisore Ieva Ozoliņa.

Dokumentāla filma ar pamatīgu hita un inspirējoša skandāla potenciālu. Režisores Ievas Ozoliņas debijas darbs Mans tēvs baņķieris ir viena no pēdējo gadu populārākajām pašmāju dokumentālajām filmām, kurā režisore izmantojusi savas ģimenes pieredzi. Dotais lielums: mana māte nav tik personīgs darbs, taču tas negaidīti privāti atklāj kāda jauna vīrieša matemātiķa un viņa mātes attiecību dramatismu. Filma var būt ierosinājums diskusijai par emocionālā infantilisma sekām šī konkrētā (un ne tikai šī konkrētā) vīrieša dzīvē.

 

Lēdija makbeta @@@@

Režisors Viljams Oldroits. Galvenajā lomā Florensa Pjū.

Kino Bize joprojām skatāma viena no aizgājušā gada savdabīgākajām britu filmām, kas atklājusi spilgtu talantu – Florensu Pjū, kura bija nominēta Eiropas Kinoakadēmijas labākās aktrises balvai (šajā kategorijā uzvarēja Aleksandra Borbēja par lomu ungāru filmā Par miesu un dvēseli). Temperamentīgais Florensas Pjū tēlojums ir šīs savdabīgās Nikolaja Ļeskova darba Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta ekranizācijas pamanāmākā, taču nebūt ne vienīgā kvalitāte. Ar mērķtiecīgiem, askētiskiem līdzekļiem veidotā drāma pārliecina!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja