Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ditas Rietumas kino izlase: 9.III - 16.III

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Vienu biļeti, lūdzu @@@@

Režisors Matīss Kaža

Lieliska jaunā režisora Matīsa Kažas debija. Savā studiju pilsētā Ņujorkā viņš uzņēmis dokumentālu filmu par ekstravagantu teātru mīlētāju, aizkustinošu un nešpetnu būtni Nikiju Kokrenu, kuras dzīves jēga summējās nemitīgā izrāžu baudīšanā. Ņujorkā tas ir dārgs prieks, un Nikija ir atradusi savus ceļus. Režisors lieliski sajūt varoni, ar kuru viņu šķir vecuma starpība pusgadsimta garumā. Filmā ietvertais Nikijas dialogs ar viņas dēlu par mākslas jēgu fokusē katra īsta mākslinieka un laiska patērētāja nesamierināmās pretrunas.

 

Mans aklais randiņš ar dzīvi @@@

Režisors Marks Rotemunds. Lomās Kostja Ullmanis, Jākobs Mačencs, Anna Marija Mīe 

Jauki, ka pēc pērnā gada vācu sensācijas – Oskaram nominētās drāmas Tonijs Erdmanis – Latvijā nonākusi vēl kāda vācu filma. Šoreiz tas ir aizkustinošs stāsts par vājredzīga puiša Salijas vēlmi pierādīt sev un citiem, ka viņš var dzīvot normālu dzīvi un strādāt normālu darbu, piemēram, smalkā viesnīcā. Salijas redzes problēmas ir iemesls jautrām un muļķīgām situācijām. Pārliecinošākais filmā – subjektīvās kameras izmantojums, kas ļauj uz pasauli laiku pa laikam paskatīties ar Salijas acīm – un visu ieraudzīt izsmērētā miglā.

 

Kongs. Galvaskausa sala @@@

Režisors Džordans Fogts-Robertss. Lomās Toms Hidlstons, Semjuels L. Džeksons, Džons Gudmens, Brī Lārsone jaunums 

Kopš 1933. gada, kad tapa pirmā amerikāņu filma par Karali Kongu, kurai sekoja 1976., 2005. gada u. c. versijas, šķietami viss ir mainījies – tehnoloģijas, auditorijas gaume, budžeti un peļņas apmēri. Tomēr stāsts par dižo pērtiķi ir palicis tas pats vecais – cilvēks savā izdibināt un iekarot kārē apdraud Kongu, provocējot dabas bērnu destruktīvai darbībai. Šoreiz ar Konga trenkāšanu Klusā okeāna salā nodarbojas labi aktieri – Toms Hidlstons, Semjuels L. Džeksons, Džons Gudmens, Brī Lārsone. Destrukcija ieguvusi XXI gs. specefektu tehnoloģijas vērienu.

 

Tas ir tikai pasaules gals @@@@@

k/t Splendid Palace 15.III plkst. 18.30

Par šo filmu 27 gadus vecais kanādietis Ksavjē Dolans tikko saņēmis Francijas augstāko kino apbalvojumu Cēzars kā labākais režisors. Ksavjē Dolanam jau ir divas Kannu festivāla balvas. Šī ir radikālākā no viņa filmām, kuru viņš uzņēmis, konceptuāli izmantojot tuvplānus un filmējot franču slavenākos aktierus stāstā par kāda jauna cilvēka atkalsatikšanos ar savu ģimeni. Frankofonijas filmu festivālā seansu bez maksas piedāvā Kanādas vēstniecība (k/t Splendid Palace 15.III plkst. 18.30). Ieejas kartes – Splendid Palace kasē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja