Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Uzsākta režisores Alises Zariņas spēlfilmas Nospiedumi uzņemšana

Studijā Mima Films top režisores Alises Zariņas (Blakus, Divas strīpiņas) otrā pilnmetrāžas spēlfilma Nospiedumi ar Ievu Segliņu galvenajā lomā. Filma kinoteātros gaidāma 2024. gada otrajā pusē, informēja filmas pārstāve Alise Podniece.

Nospiedumi vēsta par atsvešinātām tēva un meitas attiecībām, kuras filmas galvenā varone Līva pēkšņi ir spiesta šķetināt brīdī, kad viņas tēvs Egils smagā stāvoklī nokļūst slimnīcā. Sarežģīto un šķietami drūmo tēmu režisore sev ierastajā rokrakstā risina caur humora un cilvēcības prizmu, filmu veidojot kā savas paaudzes sieviešu stāstu.

"Daudzas Latvijas sievietes, kas bērnību piedzīvojušas deviņdesmitajos, saskārušās ar pieredzi, kur tēvs izrādījies par jaunu un bohēmisku, lai spētu pildīt tēva lomu. Tas neizbēgami atstājis zīmogu uz atlikušo dzīvi," stāsta filmas režisore un piebilst, ka jau aktieru atlases un filmas radošās komandas darba procesā daudzi no iesaistītajiem stāstā saskatījuši sevi, savas draudzenes vai paziņas, kas rada cerību un pārliecību, ka šis ir stāsts, kas uzrunās daudzus.

Dailes teātra spožā aktrise Ieva Segliņa atveido galveno varoni Līvu, viņas ekrāna partneris ir Liepājas teātra aktieris Gatis Maliks, savukārt Līvas tēvu dažādos vecumos iemieso Eduards Johansons un Januss Johansons. Otrajā plānā varēs redzēt Leonardu Ķesteri, Antu Aizupi, Jutu Vanagu, Inesi Ramuti, kā arī jaunos aktierus Mārci Broku un Dārtu Cīruli. Savu debiju uz lielā ekrāna piedzīvos talantīgā piecgadniece Ērika Vilsone un enerģiskā astoņgadniece Kate Oliņa.

Daļa filmas tiek uzņemta Gulbenē un Balvos, epizodiskās tipāžu lomās iesaistot vietējos iedzīvotājus – amatieraktierus vecumā līdz pat 90 gadiem. Viņu līdzdalība filmai piešķir atbruņojošu autentiskumu. Filmēšanas komandas sirdi jau paspējis iekarot 84 gadus vecais gulbenietis Sīmanis Homčenko, kurš savā lielā ekrāna debijā atveido slimnīcas pacientu, kas notur Segliņas varoni par savu meitu.

Filmas radošajā komandā ir operators Mārtiņš Jurevics (Izmisums, Lotus), filmas mākslinieks Juris Žukovskis (Dvēseļu putenis), kostīmu māksliniece Ance Beinaroviča (Kriminālās ekselences fonds), grima māksliniece Emīlija Eglīte (Mammu, es Tevi mīlu, Maija un Paija) un citi kino profesionāļi.

Alises Zariņas debijas spēlfilma Blakus guva gan skatītāju, gan kritiķu atzinību, kā arī saņēma Nacionālo kino balvu Lielais Kristaps par labāko scenāriju. Savukārt režisores dokumentālās īsfilmas pēta tēmas, kas saistītas ar sievietes ķermeņa autonomiju, un viena no tām – Divas strīpiņas – apbalvota Riga IFF kā labākā pašmāju īsfilma.

Spēlfilma top ar Nacionālā kino centra atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja