Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kino balvas Lielais Kristaps pasniegšanas ceremonijā triumfē Kairiša filma Janvāris

Nacionālajā kino balvā Lielais Kristaps par labāko pērnā gada pilnmetrāžas filmu tika atzīts režisora Viestura Kairiša Janvāris, kas kopumā saņēma visvairāk balvu - piecas Kristapa statuetes.

Labākās aktrises balvu šogad nolemts piešķirt Marijai Luīzei Meļķei par galveno lomu filmā Neona pavasaris, labākā aktiera balvu - Kārlim Arnoldam Avotam par lomu filmā Janvāris, labākās aktrises otrā plāna lomā balvu - Ivetai Polei par lomu filmā Māsas, bet labākā aktiera otrā plāna lomā balvu - Tomam Auniņam par lomu filmā Nemierīgie prāti. Kamēr nav pieņemts Kopdzīves likums, Meļķe no balvas atteicās.

Par labāko īsmetrāžas spēlfilmu nosaukts režisora Paula Ķestera darbs Pirmie soļi, par labāko pilnmetrāžas dokumentālo filmu - Ievas Ozoliņas Mana māte valsts, par labāko īsmetrāžas dokumentālo filmu - režisora Jāņa Ābeles 81 metrs, par labāko animācijas filmu - Signes Baumanes darbs Mans laulību projekts, par labāko daudzsēriju filmu - režisora Armanda Zvirbuļa darbs Krimināllieta iesācējam, par labāko debijas filmu - režisores Elzas Gaujas dokumentālā filma Tikmēr Lucavsalā, bet par labāko studentu filmu - Reiņa Ūbeļa Mans kaimiņš nosita manu kaķi.

Par labāko scenāriju šogad apbalvoja daudzsēriju filmas Krimināllieta iesācējam scenāristus Juri Kursieti, Matīsu Gricmani, Līgu Celmu-Kursieti un Armandu Zvirbuli, par labāko spēlfilmas režisori - Lindu Olti par filmu Māsas, bet kā labākais spēlfilmas operators balvu ieguva Aleksandrs Grebņevs par filmu Ūdens garša.

Labākā filmas mākslinieka balvu saņēma Ieva Jurjāne par darbu filmā Janvāris, kā labākā kostīmu māksliniece godināta Rūta Lečaite Janvāris, labākā grima māksliniece - Maija Gundare Sema ceļojumi, labākais dokumentālās filmas režisors - Ivars Seleckis Zemnieki, labākais dokumentālās filmas operators - Gints Bērziņš Mājas, labākā animācijas filmas režisore - Signe Baumane Mans laulību projekts, labākā animācijas filmas māksliniece - Signe Baumane Mans laulību projekts, labākais komponists - Platons Buravickis un Huans Ernandezs Nemierīgie prāti, labākais skaņu režisors - Aleksandrs Vaicahovskis Neona pavasaris, bet labākais montāžas režisors - Armands Začs Janvāris.

Balvu par mūža ieguldījumu filmu mākslā saņēma kinodramaturgs Alvis Lapiņš.

Lielā Kristapa balva kinematogrāfijā iedibināja 1977. gadā. Lielais Kristaps dod iespēju vienkopus redzēt un profesionāli izvērtēt Latvijas jaunākās filmas, kā arī godināt Latvijas kino tradīcijas. 2016. gadā Lielais Kristaps ieguva Nacionālās balvas statusu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja