Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Lailas Pakalniņas īsfilmai pirmizrāde Jihlavas filmu festivālā

27. oktobrī pasaules pirmizrādi Jihlavas dokumentālo filmu festivāla konkursa programmā Short Joy piedzīvo Lailas Pakalniņas jaunākā dokumentālā filma Sapnis, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Lailas Pakalniņas jaunākā dokumentālā filma ir tikai septiņas minūtes gara mazbudžeta īsfilmiņa, kas uzņemta Latgalē, Krāslavas novada Robežnieku pagasta Skukos.

Šī vieta režisorei palikusi prātā, meklējot filmēšanas vietas spēlfilmai Ausma. "Es nevarēju tur neatgriezties," teica Laila Pakalniņa un uzņēma savu šogad īsāko filmu, tomēr tā nav vispār īsākā Lailas Pakalniņas filma – divas minūtes garā, Nīcas futbola komandai veltītā Īsfilma par dzīvi (2014) jau apceļojusi daudzus festivālus un pabijusi arī Jihlavā.

Melnbaltā īsfilma Sapnis ir gandrīz vienā kadrā uzņemts stāstiņš par mazu veikaliņu ceļa malā – gandrīz nekurienē, tomēr, kā vēlāk izrādās, netālu no valsts robežas. Režisore Laila Pakalniņa filmu veidojusi kopā ar operatoru Ivaru Burtnieku un skaņu režisoru Anriju Krenbergu.

Jihlavas (Čehija) starptautiskais festivāls ir Centrālajā un Austrumeiropā lielākais dokumentālo filmu festivāls un šogad notiek jau 20. reizi (25. - 30. oktobrim). Jihlavas festivālā īpaši tiek gaidītas tā sauktās radošās dokumentālās filmas (creative documentary), vērtējot tās pirmkārt kā unikālus mākslas darbus.

Festivālā ir vairākas konkursa programmas (debijas filmas, labākās čehu dokumentālās filmas utt.), starp tām arī Short Joy, labāko dokumentālo īsfilmu konkurss – "filmas, kas demonstrē dokumentālā kino spēku un iespējas pat ierobežotā laika rāmī".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja