Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijā filmēsies Holivudas aktieri Mikijs Rurks, Als Pačīno un Skots Edkinss

Latvija kļūstot arvien interesantāka ievērojamiem Holivudas filmu producentiem, un jau šoruden producentu kompānija Forma Pro Films Latvijā uzsāks vēl divu jaunu un vērienīgu daudzmiljonu filmu projektu sagatavošanu, kuros lomas atveidos tādi pazīstami Holivudas aktieri kā Mikijs Rurks, Skots Edkinss un Als Pačīno, informēja Forma Pro Films producente Svetlana Punte.

Pirmā mākslas filma – Warhunt (Raganu medības) būs mistikas piesātināts militārs trilleris, kura darbība norisināsies Otrā Pasaules kara laikā. Raganu medības tiks filmētas Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, Pokaiņos un Līgatnes mežos un alās. Galvenās lomas šajā filmā atveidos tādi slaveni aktieri kā Mikijs Rurks un Skots Edkinss.

Savukārt otrs projekts ir brīnišķīga pasaku filma bērniem Pinocchio. Lai arī Pinokio – koka cilvēciņa ar garo degunu stāsts ir šķietami vispārzināms, tā ekranizācija nav notikusi nu jau vairākus gadu desmitus, tāpēc ir vērts šo jauko stāstu vēlreiz izstāstīt jaunākajai paaudzei. Filmēšana galvenokārt norisināsies Jaunpils pilī, Vecrīgā un Rīgas Latviešu biedrības namā, kā arī Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kurš uz filmēšanas laiku pārvērtīsies par brīnumainu leļļu pilsētu. Jāatzīmē, ka meistara Džepeto lomai ir aizrunāts pats Als Pačīno.

Latvijā šīs abas filmas nonāks pateicoties filmas Warhunt scenāristam un Pinocchio režisoram Mauro Borelli, kurš savu atpazīstamību ieguvis strādājot ar tādiem lieliem projektiem kā Mūžīgi Betmens, Godzilla, Pērtiķu planēta, Karību jūras pirāti, Kapteinis Amerika un Zvaigžņu kari.

Bet jau 12. un 13. oktobrī ASV notiks divu filmu pasaules pirmizrāde, kuras filmētas Latvijā, un kuru tapšanā piedalījusies producentu kompānija Forma Pro Films.

Woodstock festivāla ietvaros 12. oktobrī Ņujorkā notiks biogrāfiskās filmas par kazahu dziedātāju Amre Kašaubaevi Paris Song (režisors Džeks Vespa) pirmizrāde.

Savukārt 13. oktobrī Brooklyn Horror Film Festival laikā skatītāju vērtējumam tiks nodota filma Welcome to Mercy (režisors Tomijs Bertelsens), kurā filmējušies pazīstami Latvijas aktieri – Dainis Grūbe, Ieva Segliņa, Toms Liepājnieks, Juris Strenga un Svetlana Ivaņņikova.

Forma Pro Films ir viena no vadošajām filmu producēšanas kompānijām Baltijas valstīs. 

Top komentāri

ļuļa
ļ
viss jau ir forši, tikai nesaprotu, kāda suņa pēc pinokio filmē latvijā, ja darbība norisinās itālijā??? latvijas un itālijas ainavas nu nemaz nav līdzīgas, pilsētas arī ne - kas tiem holivudas ļautiņiem galvās notiek.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja