Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šodien pirmizrādi piedzīvo Gunta Bojāra dokumentālā filma Vīrietis un dālijas

Šodien, 23. augustā plkst. 19 kinoteātrī K Suns pirmizrādi piedzīvo LTV žurnālista Gunta Bojāra debija dokumentālā kino režijā – filma Vīrietis un dālijas, informēja Deep Sea Studios producents Matīss Kaža.

Filma ir personisks un jūtīgs stāsts par Dzintaru Bumbieru, jaunu vīrieti no Dundagas, kuram māte mantojumā atstājusi unikālu retu dāliju kolekciju. No vienas puses viņš ir devis solījumu par dālijām rūpēties, no otras puses - aiz dālijām stāv viņa paša dzīves rūgtums.

Filma Vīrietis un dālijas ir 38 minūšu gars dokumentāls portretstāsts, kas poētiskā veidā reflektē par dzīvi mūsdienu Latvijas laukos. Arī par vientulību, kas filmas galvenajam varonim nav sveša. Dzintara Bumbiera solījums mātei kļūst par vienu no viņa dzīves uzdevumiem, taču laiks iet, un dāliju paliek arvien mazāk un mazāk.

Režisors Guntis Bojārs par filmas tapšanas ieganstu: “Bērnībā Mežaparkā man bija sava puķu dobe. Tā bija tik ļoti koku un lapu noēnota, ka tajā nekas lāga neauga. Bet man bija sapnis, ka reiz dzīvē es ņemšu un izaudzēšu dālijas, tādas lielas kā saules. Pagāja 25 gadi, un kādu dienu es biju ceļā pēc dāliju gumiem. Es satiku jaunu vīrieti mazliet virs 30, un viņam bija dālijas. Milzīgs lauks. Un es nevarēju neizstāstīt viņa dzīves stāstu.”

Filmas Vīrietis un dālijas tapusi studijā Deep Sea Studios. Tās režisors un scenārija autors ir Guntis Bojārs, operators Aleksandrs Grebņevs, producents Matīss Kaža, montāžas režisors Uģis Kronbergs, skaņu režisors Jevgenijs Kobzevs.

Uz filmas pirmizrādi aicināti visi interesenti, pēc tam filmu varēs noskatīties Latvijas Televīzijas ēterā, interneta straumēšanas platformās, kā arī festivālu ietvaros. Filmas tapšanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja