Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Trīs dienas Rojas novadā būs iespēja skatīties Latvijā tapušas filmas

No 26.jūlija līdz 28.jūlijam norisināsies Rojas kino brīvdienas, kuru laikā apmeklētājiem būs iespēja skatīties Latvijā tapušas filmas, kā arī tikties ar to veidotājiem, aģentūru LETA informēja Rojas novada kultūras pasākumu organizatore Dace Broka.

26.jūlijā seansi notiks Kaltenē un Melnsilā, kur tiks demonstrētas trīs dokumentālās filmas - Ziedonis, kas pirmizrādi piedzīvoja šī gada maijā, un vēsta par interesantu personību - diriģentu, mūziķi, komponistu un kultūras darbinieku Ziedoni Lindi, kurš, Ziemeļkurzemes piekrastes zvejniekciemā Rojā, kultūras jomā darbojies vairāk kā 30 gadus.

Tāpat tiks demonstrēta filma Dziesmuvara, kā arī otrā filma no triloģijas par Latvijas rokmūzikas vēsturi Savējie sapratīs, Septiņdesmitie. Spožums un posts. Gan Kaltenē, gan Melnsilā ar skatītājiem tiksies viens no filmas veidotājiem Mareks Berents.

27.jūlijā, kino skatīšanās turpināsies trīs brīvdabas kinoteātros Rojā. Šajā vakarā ar skatītājiem tiksies režisore Ināra Kolmane un režisors Ivars Zviedris. Tiks demonstrētas filmas Dubultā dzīve. Sekss un PSRS, Brīnišķīgie lūzeri. Cita pasaule, kā arī Zāģeri un Dziesmu vara. Atsevišķa brīvdabas kinozāle paredzēta arī video filmām par Roju laiku lokos.

Rojas kino brīvdienu kulminācija būs sestdienas vakarā, kad to noslēgumā, uz lielformāta ekrāna Rojas pludmalē pie pašas jūras tiks demonstrētas divas filmas. Rojas pirmizrādi piedzīvos režisores Ināras Kolmanes jaunā latviešu spēlfilma Bille, pirms kuras tiks teikti režisores ievaddvārdi. Filmas sižetā attēlotajā laikā iejusties palīdzēs pūtēju orķestra Talsi prologs tauru skaņās.

Savukārt turpinājumā, nakts seansā, būs iespēja noskatīties leģendāro režisora Rolanda Kalniņa filmu Četri balti krekli.

Rojas kino brīvdienās būs apskatāmas arī vairākas izstādes. Rojas Jūras zvejniecības muzejs apmeklētājiem piedāvās Ivandas Spulles mākslas darbu izstāde Tik vienkārši... vienkārši tik. Savukārt Rojas izstāžu zālē būs apskatāmi ROJA ART LAB mākslinieku darbi. Sestdienas vakarā Rojas pludmalē norisināsies Jaunjelgavas gleznotāju performance Akmeņi latvieša dzīvē un sadzīvē, bet ROJA ART LAB ,kurā šogad piedalās mākslinieki no Polijas, Anglijas, Taivānas, Spānijas, Meksikas, ASV, Brazīlijas un Latvijas, piedāvās POP-UP izstādes un performances.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja