Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lailas Pakalniņas filmas – visur pasaulē!

No 15. līdz 27. jūlijam filmu izplatīšanas platforma Doc Alliance rīko Lailas Pakalniņas retrospekciju savā interneta vietnē dafilms.com, informē Nacionālais Kino centrs.

Laila Pakalniņa ir vienīgā Latvijas režisore, kura var lepoties ar savu spēlfilmu un dokumentālo filmu dalību gandrīz visos izcilākajos pasaules filmu festivālos. Saņemti atzinīgi novērtējumi gan ārvalstīs, gan balvas Nacionālajā filmu festivālā Lielais Kristaps. Leiputrija ir tikusi nominēta Eiropas Filmu akadēmijas gada labākās filmas balvai dokumentālo filmu kategorijā, Uguns – īsfilmu kategorijā.

Laila Pakalniņa ir režisore 4 pilnmetrāžas spēlfilmām, 5 spēles īsfilmām un 23 dokumentālajām filmām (pēdējā no tām – Skurstenis – ir pabeigta nupat un vēl nav pieredzējusi ne savu nacionālo, ne starptautisko pirmizrādi). Patlaban top vēl 2 jaunas dokumentālās filmas (viena – Latvijā, otra – Igaunijā).

Būdama smalka un asprātīga lietu vērotāja, Laila Pakalniņa iedvesmojas no ikvienam pazīstamām situācijām, "mazo lietu" ietilpības un rada stāstus par Latvijas cilvēkiem – kalnu slēpotāju un Dziesmu svētku dalībnieku nāciju, riteņbraucējiem un zivju dīķu uzraugiem, vientuļu vīru laukos un enerģijas pārbagātu dzīvnieku feju lielpilsētas dzīvoklī.

Viņas skatījumā izgāztuve kļūst par leiputriju un vienu no poētiskākajām latviešu dokumentālajām filmām. Avīžrakstos lasītie absurdie notikumi ļauj tapt filmām par izbēgušiem pitoniem un aizbēgušiem picu cepējiem. Uz intensīvo dzīves ritmu šīs filmas noraugās meditatīvā rāmumā un piedāvā saviem skatītājiem to pašu – mācīties ieskatīties un ieraudzīt.

Visas skatē iekļautās filmas būs skatāmas bez maksas


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja