Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pakalniņas topošā spēlfilma Ausma piedalīsies nozīmīgā Āzijas filmu industrijas pasākumā

Režisores Lailas Pakalniņas topošā spēlfilma Ausma kā vienīgais Eiropu pārstāvošais projekts piedalīsies nozīmīgākajā Āzijas filmu industrijas pasākumā - Āzijas projektu tirgū, aģentūru LETA informēja kompānijas Hargla pārstāvji.

Spēlfilma Ausma iecerēta kā vizuāla ironija par sociālisma pasaku, kas vienlaikus vēršas pret jebkāda veida fanātismu arī mūsdienās.

Projektu tirgus Dienvidkorejā norisināsies nākamajā nedēļā līdztekus Āzijā nozīmīgākajam Busanas filmu festivālam, kas ir A klases festivāls, līdzīgi kā Kannu, Berlīnes festivāls un citi.

Āzijas filmu projektu tirgus mērķis ir radīt dinamisku platformu filmu veidotājiem, palīdzot veidot kopsadarbību dažādu valstu starpā, piesaistot filmu izplatītājus topošajām filmām. Kopumā projektu tirgum šogad atlasīti 30 spēlfilmu projekti. Lai arī to starpā atrodamas filmas, kas taps ar Eiropas valstu līdzdalību, vairums filmu pārstāv Āzijas valstis, un Ausma ir vienīgais projekts, kura režisors pārstāv Eiropu.

Patlaban filmas tapšanā iesaistījušās Latvijas un Igaunijas kompānijas, bet filmas veidotāji ar tirgus palīdzību cer atrast arī partnerus no kādas Āzijas valsts.

Filmas sižeta pamatā ir safabricētā leģenda par pionieri - varoni, kas par visu augstāk vērtēja tā saucamās kolektīvās intereses un tāpēc nodeva varas iestādēm savu tēvu, kas likās esam tautas ienaidnieks. Šis stāsts savulaik iedvesmojis arī slaveno režisoru Sergeju Eizenšteinu, kura filma Tērču pļavas gan tā arī nekad netika pabeigta.

Filmas Ausma, kuras darbība risinās kolektivizācijas laikā Latvijā un galvenais varonis ir pūlis, scenārijs tapis, pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda radošajai stipendijai.

Āzijas projektu tirgū piedalīsies gan Pakalniņa, gan filmas mākslinieks Jurģis Krāsons, un vēlmi tikties ar radošo komandu izteikušas gan Eiropas, gan Āzijas filmu producēšanas un izplatīšanas kompānijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja