Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Prezentēs triloģijas Savējie sapratīs! pirmo filmu

14. augustā Cēsīs notiekošajā Rokfilmu festivālā gaidāma triloģijas Savējie sapratīs! pirmās filmas Sešdesmitie. Sākums prezentācija, informēja notikuma pārstāve Amanda Boka.

Dokumentālās filmas autori Kristians Luhaers un Mareks Bērents padziļināti pētījuši rokmūziku Latvijā periodā no sešdesmitajiem līdz deviņdesmitajiem gadiem.

"Filmā Savējie sapratīs! kopā ar režisoru Igoru Lingu bijām plānojuši aptvert Latvijas rokmūzikas vēsturi no tās pirmsākumiem sešdesmitajos līdz pat deviņdesmito gadu sākumam. Veicot dažādas intervijas un pētot arhīva materiālus secinājām, ka to pienācīgi izdarīt vienas filmas ietvaros gluži vienkārši nav iespējams," komentē filmas autori. Tā radusies ideja veidot triloģiju, no kuras pirmā filma, Sešdesmitie. Sākums pirmoreiz skatītāju vērtējumam tiks nodota jau augusta vidū.

Filmā piedalās Latvijas rokmūzikas celmlauži Pits Andersons, apvienības Katedrāle mūziķi Vilnis Šmitbergs un Gunārs Šimkus, Jānis Vanadziņš, Ivars Godmanis, komponisti Imants Kalniņš, Raimonds Pauls, Boriss Rezņiks, Zigmars Liepiņš, Niks Matvejevs, arhitekts un mūziķis Andris Kronbergs un citi.

Filmas Sešdesmitie. Sākums veidotāju komandā ir tās režisori – Kristians Luhaers, Mareks Bērents un Igors Linga, operatori Uldis Jancis, Valdis Celmiņš, Aleksandrs Grebņevs un Krists Luhaers, scenāriju izstrādājusi Daiga Mazvērsīte, bet skaņu režijas autors ir Andris Barons. Filma producēta studijā Screen Vision, producenti – Mareks Bērents un Kristians Luhaers.

Pirmais Rokfilmu festivāls norisināsies no 14. līdz 16. augustam Cēsīs. Tas ir veltīts filmām par un ar rokmūziku un rokmūziķiem, rokmūziķu veidotam kino, mūzikas video, koncertfilmām un citām ar mūziku saistītām izpausmēm uz lielā ekrāna. Paralēli norisēm kinozālēs dažādās Cēsu izklaides vietās notiks rokkoncerti, video seansi, neformālas pulcēšanās, kopīga pusdienošana un citas aktivitātes.

Vairāk informācijas par filmu sēriju Savējie sapratīs! atrodama oficiālajā facebook lapā Savējie sapratīs! We knew – film. Vairāk informācijas par Rokfilmu festivālu: www.rockfilmfestival.lv. Biļetes uz filmas prezentāciju un citiem seansiem iegādājamas www.ticketshop.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielo kapu metu konkursā nolemj nepiešķirt pirmo vietu

Lielo kapu metu konkursa starptautiskā žūrija atzinusi, ka neviens no pieciem iesniegtajiem darbiem nav izstrādāts tādā kvalitātē un gatavības pakāpē, lai varētu atzīt, ka ir iegūta spēcīga ideja L...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja