Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Raiņa dzimšanas dienā Raiņa priedēs norisināsies performance Un dzeja dzimst…

Pirmdien, 11. septembrī, plkst. 14.00 Raiņa priedēs, pieminot latviešu dzejas dižgara Raiņa 158. dzimšanas dienu, notiks performance Un dzeja dzimst…, kurā dzejas dzimšanas process tiks izspēlēts vārdos, kustībā un mūzikā, informēja Jūrmalas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Josta.

"Dzeja ir kā vajadzība nevis pienākums. Dzejoli neraksta, jo to vajag uzrakstīt," uzskata jaunais režisors Samuels Ozoliņš. Viņš kopā ar jauno mākslinieku apvienības Kāpnes biedriem performancē izspēlēs haosu, kurā dzimst vārdi, kā tie veidojas domās un sakārtojas dzejā, atklādami mūsu primitīvās, pirmatnējās un mistiskās alkas. Uzvedumā tiks izmantota gan Latvijas literatūras klasiķu, gan laikmetīgo autoru darbi.

"Mēs eksperimentējam jau otro gadu, lai atrastu veidu, kā vislabāk dzejai "saslēgties" ar auditoriju aktīvā vidē, ko rada jūras viļņu šļakatas un vējš. Uz Dzejas dienām Raiņa priedēs nāk daudz skolēnu un šoreiz redzēsim, kā pašiem jauniešiem, interpretējot mūsu klasiķus – Raini, Čaku, Ziedoni un laikmetīgos autorus, izdodas uzrunāt savus vienaudžus un pārējos dzejas klausītājus," stāsta Aspazijas mājas Izglītojošā darba vadītāja Signe Cīrule.

Performancē piedalīsies aktieris Niklāvs Šūpols, dejotāji - Santa Gribuste, Marijonas Verbel, Lote Voiska un mūziķis Artūrs Stīpnieks. Viņi, līdz ar režisoru Samuelu Ozoliņu, pārstāv jauno mākslinieku apvienību Kāpnes, kura radusies 2020. gadā. Tajā darbojas vidusskolas pēdējo klašu skolēni un augstskolu studenti, kopā radot teātra iestudējumus un citus mākslas darbus, kas pašiem šķiet nozīmīgi.

Dzeja Raiņa priedēs Jūrmalā, Amatas ielas galā, izcilā latviešu dzejnieka dzimšanas dienā skanēs jau 59 gadu pēc kārtas. Pasākumu rīko Aspazijas māja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja