Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā uz semināru ieradušies 39 literārie tulkotāji no dažādām pasaules valstīm

Līdz 10. decembrim norisināsies seminārs literārajiem tulkotājiem, uz kuru ieradušies kopumā 39 tulkotāji no dažādām pasaules valstīm, aģentūru LETA informēja platformas Latvian Literature, kas organizē semināru, pārstāvji.

Seminārā piedalīsies tulkotāji, kuri tulko vai ir izrādījuši interesi tulkot Latvijas autoru darbus nākotnē. Semināra laikā tulkotāji dzirdēs lekcijas par mūsdienu un jaunāko Latvijas literatūru, Latvijas literatūras klasiku un vēsturisko romānu sēriju Mēs. Latvija, XX gadsimts un atdzeju, kā arī uzzinās par rezidenču iespējām Latvijā un citur pasaulē, literāro aģentu un platformas Latvian Literature darbību, finansiāla atbalsta iespējām tulkotājiem un tulkotāja sadarbību ar redaktoru.

Tāpat tulkotāji dosies ekskursijā uz Latvijas Nacionālajā bibliotēku, kā arī uz Raiņa un Aspazijas māju, kur arī tiksies ar Latvijas autoriem un izdevējiem.

Projekta autore, platformas Latvian Literature pārstāve Juta Pīrāga stāsta, ka regulāra šādu semināru organizēšana ir izšķiroši svarīga, lai izveidotu stabilu un ilgtermiņa Latvijas literatūras tulkošanas sistēmu.

Pēc Pīrāgas paustā, tulkotājiem ir izšķiroši svarīga loma, lai latviešu literatūra varētu sasniegt lasītājus citur pasaulē. "Ar šādu semināru palīdzību viņi var uzzināt jaunāko par latviešu literatūru, finansiāla atbalsta iespējām un daudz ko citu, kas ir ļoti noderīgs ikdienas darbā. Tā ir ierasta prakse arī citur Eiropā," stāsta projekta autore.

Viņa atzina, ka Latvijā joprojām trūkstot vai ir par maz tulkotāju uz vairākām valodām, bet liels atspēriena punkts esot darbu tulkojumi un parauga tulkojumi angļu valodā, kas tika veikti, gatavojoties dalībai šī gada Londonas grāmatu tirgū. "Angļu valodu ir iespējams izmantot kā "tilta valodu" uz tām valodām, uz kurām tulkotāju šobrīd nav," norāda Pīrāga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja