Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Tas, ko tu nedrīksti nezināt - kino un literatūra

Kinoteātrī _Splendid Palace _4. aprīlī kinolektorijā Tas, ko tu nedrīksti nezināt VIII. Kino un citas mākslas lekciju par kino un literatūru lasīs rakstnieks Pauls Bankovskis. Pēc lekcijas tiks demonstrēta režisora Kerija Fukunagas 2011. gadā uzņemtā filma Džeina Eira (Jane Eyre). Filmā lomas atveido Mia Vasikovska, Maikls Fasbenders, Džūdija Denča.

"Rakstot Džeinu Eiru, [..] romānā iekļuva viss, kā dēļ vieni lasītāji to tik ļoti iemīļojuši, bet citiem šī grāmata krīt uz nerviem - līdz sīrupa konsistencei sakāpināts dramatisms, ar ko, nezaudējot pašcieņu, nespēj tikt galā neviens romāna ekranizētājs; Bairona karikatūrai līdzīgais Ročesters; no gotiskās literatūras patapināta vēlme tumšās telpās biedēt ar šaušalīgiem smiekliem bēniņos; un tam visam klāt pašas autores "ciešanas, kas viņu padarīja par to, kas viņa bija"," tā Rīgas Laikā 2008. gada septembrī raksta Pauls Bankovskis.

Šarlotes Brontē nemirstīgā romāna (1847) jaunākā ekranizācija japāņu izcelsmes amerikāņu režisora Kerija Fukunagas versijā ir viens no grodākajiem pēdējā laika piemēriem klasiskās literatūras adaptācijā ekrānam. Starptautiskās kritiķu elites atzīts darbs, kur galvenās lomas nospēlējuši pašlaik slavas zenītā esošie Mia Vasikovska un Maikls Fasbenders.

Kinolektorija Tas, ko tu nedrīksti nezināt VIII. Kino un citas mākslas lekcija un Džeinas Eiras kino seanss notiks trešdien, 4. aprīlis plkst. 19 kinoteātrī Splendid Palace. Lekcijā pirms filmas seansa rakstnieks Pauls Bankovskis stāstīs par Brontē romānu, Karību jūras salām, koloniālismu, trako sievu bēniņos, literatūras un vēstures pārrakstīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja