Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

H2E iegūst divas prestižās Red Dot balvas

Nedēļas nogalē Berlīnē norisinājās prestižās dizaina balvas Red Dot pasniegšanas ceremonija un labako darbu izstāde, kurā divas balvas ieguva dizaina birijs H2E

Individuāli izvērtējot no 46 valstīm iesniegtos darbus, kategorijā Komunikāciju dizains žūrija par laureātiem izraudzījās divas dizaina biroja H2E veidotās ekspozīcijas Informācija un 10 lietu stāsti par cilvēku un varu.

Ekspozīcija 10 lietu stāsti par cilvēku un varu bija apskatāma Stūra mājā. Desmit autentiski Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja priekšmeti mijiedarbojoties ar telpām un desmit stāstiem radīja emocionāli piesātinātu ceļojumu Latvijas vēsturē.

Latvijas laikmetīgā dizaina ekspozīcija Informācija bija veltīta Latvijas grafikas dizaina dažādajiem aspektiem produktos, pakalpojumos un procesos. Tā aicināja iepazīt Latvijas dizaina daudzveidību un apzināties grafikas dizainu kā būtisku aspektu ikvienā jomā.

Starptautiska dizaina balva Red Dot, ko katru gadu piešķir Design Zentrum Nordrhein Westfalen, Vācijā. Kopš 1955. gada tā tiek uzskatīta par izcilas kvalitātes rādītāju. Ik gadu neatkarīga, starptautiska žūrija izvērtē vairāk kā 17 000 pieteikumu trīs disciplīnās – produktu dizains, komunikāciju dizains, dizaina koncepcija – un daudzās kategorijās.

Dizaina birojs H2E, aptver vairākas starpdisciplināras jomas - grafikas, interjera un ekspozīciju dizainu. Dizaina biroja H2E izveidotāji ir dizaineri Ingūna Elere un Holgers Elers.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja