Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Mākslinieku namā Jūrmalā skatāma Alekseja Naumova gleznu izstāde

No 8. februāra līdz 7. martam Jūrmalas Kultūras centra Mākslinieku namā Bulduros būs aplūkojama Latvijas Mākslas akadēmijas rektora prof. Alekseja Naumova gleznu izstāde, vēsta Latvijas Mākslas akadēmijas komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Kurpniece.Mākslinieka Alekseja Naumova glezniecības impulss gandrīz vienmēr ir kāda konkrēta pilsēta, piemēram, Parīze, Roma, Venēcija, Ņujorka, arī Rīga un Latvijas lauki.

Aleksejs Naumovs daudz strādā dabā, jo dažas krāsas un gaismas nevar sacerēt darbnīcā - tās var ieraudzīt, novērot un uzgleznot tikai dabā. Izstādē Jūrmalā būs eksponētas gleznas, arī lielformāta darbi, kas gleznoti uz vietas Budapeštā, Vīnē un Parīzē. Izstādes laikā tiks demonstrēta ar Eiropas Komisijas atbalstu tapusi dokumentālā filma, kas seko līdzi Alekseja Naumova, kā arī gleznotāja un Mākslas akadēmijas prorektora prof. Kristapa Zariņa gaitām Vīnē, Budapeštā, Venēcijā un Burano.

Alekseja Naumova glezniecību var raksturot kā spontānu, emocionālu, noskaņām bagātu, bet to nenosaka gleznas motīvs, konkrētā vieta, kurai pievērsies mākslinieks, bet gleznā tvertā mirkļa gaisma, tās iedarbība uz krāsu un formu. Zilā, zaļā, rozā, sarkanā krāsa, kas it kā spontāni likta uz audekla, būtībā strukturē telpu, nejaušību tur ir pavisam maz. Ainava aizvien ir bijusi raksturīga un būtiska mūsu glezniecībai - tas ir Vilhelma Purvīša un viņa skolas nopelns. Ir bijuši periodi, bet tomēr īslaicīgi, kad par ainavu interese pieklust, bet, kā redzams Alekseja Naumova glezniecībā, – daba ir mākslinieka ierosmju avots arī 21. gadsimtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja