Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nebeidzamās transformācijas. Latgales vēstniecībā Gors skatāma Magones Boleiko izstāde

Līdz 24. septembrim Latgales vēstniecības Gors Mākslas galerijā būs skatāma mākslinieces Magones Boleiko izstāde Biotops, kas aicina mākslas baudītājus vērot apbrīnojamos dabas procesus, tās nebeidzamās transformācijas formās, krāsās un būtībā, informēja Latgales vēstniecības Gors pārstāve Santa Kļaviņa.

Darbu izstādē Biotops māksliniece pauž apbrīnu par dabas procesiem. Jo ciešāk un uzmanīgāk ieskaties, jo vairāk spēj ieraudzīt. Piemēram, laiks. Laiks dabas procesos ir ļoti secīgs un strukturēts. Katram notikumam ir precīzs brīdis, to palaižot garām, nobruktu visa kārtība. Līdzsvars dabā ir apbrīnojami "noslīpēts", dabiskos procesos visi elementi ir savienoti un lomas sadalītas. Cilvēks var plūst laikā, piepildīt to ar savu dabisko būtību, pildīt savu misiju, būt daļa no veseluma, bet var pretoties un cīnīties.

Cilvēks var sadarboties, dzīvot simbiozē ar citiem šīs planētas organismiem, bet var atteikties no sadarbības un censties dzīvot pats, atsevišķi, veidot savus likumus. Formas dabiskajos procesos pilda funkciju. Neatkārtojamā meistarībā veidots katrs pumpurs, zieds, lapa, lai tie pildītu savu misiju vislabāk. Kā pumpurs sakļāvies auklē trauslo ziedu visu ziemu, kā sēklas lido ar saviem dažādajiem spārniem, kā auglis kārdina, lai tā sēklas tiktu aiznestas plašajā pasaulē – tie ir dabas inženierijas meistardarbi, grandioza arhitektūra un vienreizējas inovācijas.

Latgales vēstniecības Gors Mākslas galeriju iespējams apmeklēt no otrdienas līdz svētdienai, no plkst. 12 līdz plkst. 22. Vairāk informācijas: www.latgalesgors.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja