Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Terem kvartets: Rīga ir pelnījusi būt pasaules koncertdzīves kartē

Pasaulslavenā Terem kvarteta mūziķi no Sanktpēterburgas aktīvi gatavojas Rīgas Kongresu namā 18. decembrī gaidāmajam koncertam Pasaules kino šedevri, atzīstot, ka Rīga ir viena no tām pasaules pilsētām, kuru ir vērts iekļaut pastāvīgo koncertvietu kartē, jo šejienes publika var lepoties ar labu mūzikas izjūtu, gaumi un spēju klausīties, taču vienlaicīgi ir arī kritiska un ļoti prasīga.

"Rīga ir īpaša vieta, un mēs vienmēr ar nepacietību un satraukumu gaidām iespēju šeit uzstāties. Mūsu pieredze liecina, ka rīdzinieki ir eiropeiska un inteliģenta, bet ļoti prasīga publika, kas labi uztver mūziku un pienācīgi novērtē mūziķu sniegumu tikai tad, ja tas ir profesionāls un mūziķi spēlē sevi nežēlojot. Tam arī gatavojamies, domājot par gaidāmo koncertu – būs gan Eiropas pirmatskaņojums, gan iespēja dzirdēt mūsu oriģinālos mūzikas instrumentus, kas šopavasar tika gandrīz pilnīgi iznīcināti nokļūstot plūdos, bet nu ir atjaunoti un Rīgā sāks "dzīvot jaunu dzīvi". Tiksimies Rīgā 18. decembrī," teic Terem kvarteta dalībnieks Andrejs Smirnovs.Terem kvartets ir viens starptautiski pazīstamākajiem un titulētākajiem Krievijas mūzikas kolektīviem un  pamatoti tiek uzskatīts par vienu no Krievijas nacionālās kultūras redzamākajām vizītkartēm. Kvarteta mūziķi karjeras laikā snieguši vairāk nekā 3000  koncertus 60 pasaules valstīs un piedalījušies sešdesmit trijos starptautiskos festivālos. Neskaitot koncertus Krievijā, Terem  kvartets šogad koncertējis gan Japānā un Francijā, gan Somijā, Lielbritānijā un citviet.   Astoņdesmitajos gados Sanktpēterburgā izveidotais Terem kvartets gadu gaitā guvis ievērojamu popularitāti, savā daiļradē apvienojot populāru mūzikas tēmu atskaņošanu, izmantojot krievu tautas mūzikas instrumentus, oriģinālus aranžējumus un atraktīvu skatuvisko izpildījumu.Rīgas koncerta Pasaules kino šedevri repertuāra pamatā būs dažādu laiku un valstu kinofilmu mūzika. Skanēs gan pasaules kino klasikas tēmas, gan padomju kino pazīstamākās melodijas, gan mūsdienu filmu hiti.Koncertā sagaidāmi arī dažādi pārsteigumi. Piemēram, tieši Rīgā notiks  Eiropas pirmatskaņojums jaunai un vēl nedzirdētai skaņdarba Štirlica bēgšana un Keta versijai no kinofilmas Septiņpadsmit pavasara mirkļi. Līdztekus kino mūzikai Terem kvarteta mūziķi sola Rīgas koncerta publiku iepriecināt arī visu laiku atzītākajiem skaņdarbiem no sava pamatrepertuāra.Biļetes uz 18. decembrī Rīgas Kongresu namā gaidāmo Terem kvarteta koncertu Pasaules kino šedevri iespējams iegādāties Biļešu servisa tirdzniecības vietās un internetā: http://ej.uz/terembiletes._Terem_ kvarteta Rīgas koncerta video informācija, sveiciens Latvijas publikai:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja