Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ar koncertiem rudenī atzīmēs Ievas Akurateres un Jura Kulakova jubilejas

Svētdien, 22.aprīlī, pazīstamā rokmūziķe un dziesminiece Ieva Akuratere svinēs 60 gadu jubileju, kuru kopā ar vēl vienu šā pavasara gaviļnieku – komponistu Juri Kulakovu – šī gada rudenī atzīmēs koncertos Jurim Kulakovam un Ievai Akuraterei – 60 / Gandrīz tautasdziesma, informēja mūziķu pārstāve Una Griškeviča.

"Šajā brīnumainajā pasaulītē Dievs man ir ļāvis dzīvot jau vairākus gadu desmitus. Vēlos no sirds nosvinēt dzīves svētkus pateicībā par mīļajiem cilvēkiem, dārgo Tēvzemi, skaisto dabu un radošo mākslu, kas man ir visapkārt! Lai!!! Ar Pērkonu esam iecerējuši izpausties šajā sakarā pat ar dubultjubilejai veltītiem koncertiem Gandrīz tautas dziesma, jo ar prieku un lepnumu varu paziņot, ka mēs ar komponistu Juri Kulakovu esam dzimuši vienā gadā un vienā pavasarī. Jubilejas koncerti skanēs kā mūsu dāvana Latvijai simtgades svētku rudenī,” saka Ieva Akuratere

No 1974. līdz 1978.gadam Ieva Akuratere bija Liepājas teātra aktrise, starp viņas lomām nozīmīgākā ir Imanta Kalniņa rokoperā Ei, jūs tur! (1977); vēlāk šo lomu Ieva atveidoja arī Pērkona versijā 1984.gadā kopā ar Raimondu Bartaševiču un 1986.gadā televīzijas iestudējumā kopā ar Igoru Siliņu. No 1978. līdz 1980.gadam Ieva strādāja Operetes teātrī, piedaloties Zigmara Liepiņa mūziklā Iedomu spoguļi (1978). Pēc vairākiem gadiem viņa operetes aktrises ampluā atgriezās Dailes teātra izrādē Franča Lehāra operetē Mana skaistā lēdija (1998), savukārt Daugavpils teātrī piedalījās Jura Kulakova muzikālajā izrādē Čigāns sapnī (2002). Kopš 1981.gada Ieva Akuratere ar pārtraukumiem līdz šim brīdim ir rokgrupas Pērkons soliste, kā arī uzstājas ar folkmūzikas programmām. 1986.gadā viņa neilgu laiku dziedāja „jaunā viļņa” grupā K. Remonts.

Folkmūzika padarīja Ievu Akurateri par Atmodas laika slavenību pēc leģendārā Brigitas un Andra Ritmaņu dziesmas Manai tautai neplānotā izpildījuma festivālā Liepājas dzintars 1988.gadā. Citas populāras dziesmas tolaik bija Reiz zaļoja jaunība (J. Kulakovs, E. Veidenbaums, 3.vieta Mikrofona’88 aptaujā) un Varbūt (U. Stabulnieks, G. Godiņš, 5.vieta Mikrofona’89 aptaujā). 

Ieva Akuratere ir sadarbojusies arī ar daudziem citiem muzikālajiem projektiem: bez jau minētās iesaistīšanās grupā K Remonts (1986.gadā, Pērkona otrā aizlieguma laikā) viņa 1989.gadā iesaistījās latviešu popmūzikas dīvu projektā Dāmu pops, kā arī ierakstīja dziesmas kopā ar Nebijušu Sajūtu Restaurēšanas Darbnīcu (NSRD). 90.gados viņa nodibina grupu Simulācija, kurā dziedāja pašas sacerētas dziesmas. Ieva darbojusies arī eksperimentālā folkmūzikas projektā Lidojošais paklājs, kurā perkusijas spēlē viņas dēls Matīss.

Savukārt rudenī jubilejas koncerta pirmajā daļā skanēs J.Kulakova izcilākie fragmenti no Mistērijas par Rīgu, Veidenbauma cikla, kantātes Vēstules uz bruģa un kantātes Sarkanais vilciens, izrādēm, rokoperām, instrumentālās mūzikas kompozīcijas utt. Starpposmā Ieva Akuratere, tērpusies baltā kleitā, spēlējot uz baltās ģitāras, dziedās latviešu tautasdziesmu Kas kait Rīgas meitiņām, savu dziesmu Vanags un citas kompozīcijas.

Koncerta otrajā daļā uzstāsies grupa Pērkons un  skanēs lielākie hīti, tostarp Zaļā dziesma, Slidotava, Labu vakar, Dziesma par sapumpuroto zaru, Gandrīz tautasdziesma, Mana dienišķā dziesma un daudzas citas.

Pēc koncerta būs iespēja iegādāties grupas Pērkons CD un saņemt mākslinieku autogrāfus.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Koncerti Jurim Kulakovam un Ievai Akuraterei – 60 / Gandrīz tautasdziesma notiks:

 

5.oktobrī Vidzemes koncertzālē Cēsis

7.oktobrī Jelgavas Kultūras namā

20.oktobrī Ogres Kultūras centrā

21.oktobrī Liepājas koncertzālē Lielais dzintars

3.novembrī Valmieras Kultūras centrā

16.novembrī VEF Kultūras pilī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja