Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Arī šoruden Durbē norisināsies mūzikas, mākslas un ražas festivāls Zemlika

Latvijas mazākajā pilsētā Durbē 26. un 27. oktobrī norisināsies mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls Zemlika, informēja pasākuma rīkotāji.

Šogad festivāla Zemlika apmeklētājus priecēs Valsts Akadēmiskais koris Latvija diriģenta Māra Sirmā vadībā, mākslinieki Aun un Thisquietarmy no Monreālas Kanādā, kā arī Sun Glitters no Luksemburgas.

Valsts Akadēmiskais koris Latvija ir viens no visaktīvāk starptautiski koncertējošajiem Latvijas profesionālās kultūras pārstāvjiem. Šogad aprit kora 70. gadskārta, kā arī 15 gadi, kopš kora Latvija mākslinieciskais vadītājs ir diriģents Māris Sirmais. Jubileju koris atzīmē ar vairākiem koncertiem Rīgā, ārvalstīs, kā arī dažviet citur Latvijā.

Festivālā Zemlika būs iespēja dzirdēt Monreālas mūziķa Ērika Kvaha solo projektu Thisquietarmy un duetu Aun, kurā muzicē Mārtins Dumā un Žūlija Leblāna. Ēriks Kvaha pazīstams kā cildenu un vienlaikus masīvu un skaisti mirguļojošu drone skaņas sienu celtnieks. Savukārt Aun spēlē trokšņainu, tumšu, apokaliptisku mūziku.

Festivālā uzstāsies arī Sun Glitters no Luksemburgas. Aiz šī skatuves vārda slēpjas Viktors Fereira, kurš plašākai publikai kļuva zināms, pērn izdodot savu albumu Everything Could Be Fine. Fereira pierāda, ka skrapstoša, klikšķoša un pulsējoša rhythm & blues skanējumam ar rotaļīgi un mīklaini augstu piepaceltu vokālu nav konkrētas vietas vai robežu.

Biļetes uz festivālu Zemlika, kas norisināsies 26. un 27. oktobrī Durbē, var iegādāties Biļešu servisa kasēs. Plašāka informācija: www.zemlika.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja