Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Grupa Dagamba uzstāsies Ņujorkas Taimskvērā

Klasiskās mūzikas huligāni grupa Dagamba no 5. līdz 14. maijam koncertēja ASV un 5. jūnijā kāps uz skatuves pasaules krustcelēs – Ņujorkas Taimskvērā.

Maijā Dagamba viesojās ASV, lai piedalītos vairākos koncertos Ukrainas atbalsta programmas #WeStandWithUkraine ietvarā. Tajos tika saziedotas ievērojamas naudas summas ukraiņu atbalstam.

Pilnībā izpārdotie koncerti norisinājās Sanfrancisko, Sietlā un Maiami, un tajos piedalījās arī ukraiņu popmūzikas zvaigznes. Latviešu grupai tika uzticēts gods noslēgt koncertus ar ukraiņiem svarīgiem un nozīmīgiem skaņdarbiem, kā arī labākajiem darbiem no Dagamba repertuāra, ko publika novērtēja ar stāvovācijām.

Rezultātā grupa saņēma vairākus uzaicinājumus atgriezties ASV un viens no tiem realizēsies jau 5. jūnijā, kad Dagamba Ņujorkas Taimskvērā uzstāsies līdzās ievērojamiem klasiskās mūzikas pārstāvjiem, Metropolitēna opernama un vēl citu mākslas jomu zvaigznēm. Piemēram, arī Holivudas aktieru pārim Eštonam Kačeram un Milai Kunisai, kuri ir ļoti aktīvi Ukrainas atbalsta kampaņu rīkotāji un dalībnieki. 

Koncerts būs skatāms arī tiešsaistes režīmā interneta platformā YouTube, un pēc Latvijas laika Dagamba uzstāsies ap pulksten diviem naktī uz pirmdienu. Pasākumam izveidota arī mājaslapa internetā aidukrainetoday.com.

"Uzstāšanās tik lieliskās ASV koncertzālēs mums bija fenomenāla pieredze," sajūsmu neslēpj grupas Dagamba dalībnieks Valters Pūce. "Jau no pirmajām nospēlētajām notīm atradām īstu emocionālo saikni ar publiku un sajutāmies tiešām gaidīti. Tas ļauj domāt, ka šis ir tikai sākums turpmākai mūsu koncertdzīvei ASV. Maija koncertu atmosfēra bija īpaši emocionāla, jo visi bijām satikušies svarīga mērķa vārdā – atbalstīt Ukrainu šajā grūtajā laikā. Ar lielu nepacietību gaidām nākamo uzstāšanos Ņujorkā, kam esam sagatavojuši īpašu pusstundas programmu ar ukraiņiem nozīmīgām dziesmām savos aranžējumos, un izpildīsim arī vislabākos oriģināldarbus."

Šovasar grupai Dagamba ieplānoti koncerti arī vairākās Latvijas pilsētās, bet kopā ar Latvijas Radio bigbendu sagatavota īpaši krāšņa un jaudīga programma Ludwig Van Rammstein, kas tiks spēlēta 13. augustā festivālā Laivā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja