Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Jūlijā ar koncertu Durbē uzstāsies amerikāņu saksofonists Kolins Stetsons

13. jūlijā Durbes luterāņu baznīcā savu vienīgo koncertu Baltijā sniegs amerikāņu saksofonists Kolins Stetsons (Colin Stetson).

Kolins Stetsons radošā darbība saistās ar dalību neskaitāmu pasaules klases, leģendāru mūziķu pavadošajos sastāvos un ierakstu sesijās. Saksofonists ir muzicējis kopā ar tādiem mūziķiem kā Toms Veitss, Lū Rīds un Lorija Andersone, mūslaiku grandiem TV On The Radio, Arcade Fire,Bon Iver un citiem. Turklāt, ar pēdējiem diviem K. Stetsona sadarbība turpinās joprojām, jo daļu laika viņš pavada, koncertēdams grupu sastāvos.

Kolinu Setsonu uzskata par vienu no ievērojamākajiem mūslaiku mūziķiem-pūšaminstrumentālistiem, kurš spējis citādi tik akadēmiskos instrumentus ievest pavisam citos plašumos, izpelnoties atzinību gan akadēmiskajā/ avangarda/džeza sabiedrībā, gan populārās mūzikas cienītāju vidū. Viņa īpaši izkoptā elpas tehnika, spēlējot savu iecienītāko instrumentu – saksofonu, vien ir apbrīnas vērta. K. Stetsona apbrīnojami fiziskā sasaiste ar saviem instrumentiem (visbiežāk tie ir basa un alta saksofoni) ļauj viņam radīt emocionāli bagātas un polifoniskas kompozīcijas, kas pārspēj jebkuras gaidas pēc tā, kā varētu izklausīties pūtējs – solo mākslinieks.

Stetsons vienlīdz labi jūtas gan avangarda džeza tradīcijā, kur mūziķi allaž centušies pārkāpt un izplest instrumenta robežas ar cirkulārās elpošanas, dažādu iemušu un citiem paņēmieniem (piemēram, Evans Pārkers, Mats Gustafsons), gan saskarsmē ar trokšņu, drone un minimālisma mūziku, kas aptver tādus žanrus kā tumsnējs metāls, postroks un laikmetīgā elektroniskā mūzika (Tims Hekers, Bens Frosts – abi ir miksējuši vai remiksējuši K. Stetsona ierakstus).

Saksofonista mūzika tikusi izmantota arī kinematogrāfā – tā dzirdama Oskaru ieguvušajā drāmā 12 gadi verdzībā, kā arī izvēlēta par drīzumā gaidāmā, Stīvena Soderberga režisētā seriāla The Knick oficiālo muzikālo tēmu.

Kolina Stetsona koncerts Durbes luterāņu baznīcā notiks šī gada mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla Zemlika (24. un 25. oktobris) gaidās.

Biļetes nopērkamas visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās, kā arī internetā – www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena – 17 eiro. Uz koncertu kopumā tiek pārdotas 250 nenumurētas sēdvietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja