Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jūrmalā notiks desmitais klasiskās mūzikas festivāls Summertime – aicina Inese Galante

Jau desmito gadu pēc kārtas no 11. līdz 17. augustam Dzintaru koncertzāle Jūrmalā noritēs klasiskās mūzikas festivāls Summertime – aicina Inese Galante, informēja notikuma pārstāve Diāna Galante. Nedēļas garumā Inese Galante kopā ar citiem latviešu un ārvalstu izpildītājiem piedāvās apmeklētājiem spilgtu muzikālo programmu no klasikas līdz pat mūsdienu izpildījumam.

"Festivāla desmitgades notikums man ir nozīmīgs atskaites punkts, sākot nākamo posmu ar atbildību pret manas dzimtenes uzticamajiem klausītājiem, Latvijas jaunajiem talantiem un atbalstītājiem – sniegt labāko un nest Latvijas vārdu pasaulē ar festivāla starpniecību jaunā, kvalitatīvā gaismā," šī gada festivāla noskaņojumu komentē festivāla Summertime idejas autore un patronese Inese Galante.

Spožais latviešu izcelsmes soprāns - Inese Galante – augustā realizēs koncertu sēriju Dzintaru koncertzālē, uzstājoties kopā ar vairākiem pašmāju mūziķiem, kā arī izpildītājiem no Austrijas, Francijas, Itālijas, Izraēlas, Nīderlandes, Krievijas, Zviedrijas un Amerikas. Desmitā starptautiskā mūzikas festivāla izpildītāji pierādījuši izcilību mūzikā ne tikai savā dzimtenē, bet ir atzīti arī ārpus tās robežām. Festivāla koncertos piedalīsies arī vairāki Grammy mūzikas balvas laureāti.

Festivālā piedalīsies arī jaunie muzikālie talanti – Ineses Galantes talantu konkursa uzvarētāji, kas ar Ineses Galantes fonda atbalstu pilnveidojuši muzicēšanas prasmes.

8. jūlijā Rīgas Domā gaidāms festivāla ieskandināšanas un Ineses Galantes īpašais solo koncerts Summertime prelūdija.

Desmitgades festivāla nedēļu atklās 11.augustā ar Latvijā un Eiropā vēl nebijušu projektu – Rekviēmu – lūgšanu par Baltijas jūru, kas būs koncerts un vienlaikus aicinājums ikvienam aizdomāties un rīkoties līdzatbildīgi, sargājot Baltijas jūru. Šī koncerta režisors un mākslinieciskais vadītājs ir Uģis Brikmanis. Savukārt koncertu kopā ar simfoniskā orķestra mūziķiem svinīgi atklās desmitgadīgais brīnumbērns – jaunais vijolnieks Daniils Bulajevs.

Biļetes uz visiem festivāla Summertime – aicina Inese Galante koncertiem iespējams iegādāties Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un vietnē www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja