Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Katrīna Gupalo publicē Latvijas prezidenta iedvesmotu dziesmu Levitate

Nākusi klajā Latvijas valsts prezidenta Egila Levita iedvesmota dziesma Levitate. Tā ir Katrīnas Gupalo diskusijām apvītās dziesmas Svārki? versija angļu valodā, kuras tekstu radījis Ojārs Ēriks Kalniņš, informēja dziedātājas pārstāve Agnese Tauriņa.

Lai gan muzikāli abas versijas ir tuvas, teksta un sajūtu ziņā Levitate ir atšķirīga un neatkarīga dziesma. Levitate ir ārkārtīgi romantiska, maiga un lidojoša kompozīcija, kas aicina atrauties no zemes un levitēt mīlestībā. Tā iedrošina nebaidīties izteikt savas vēlmes tieši un nepārprotami. Teksta autors Ojārs Ēriks Kalniņš par dziesmas tapšanu: "Vārdi ir īpaši piemēroti Katrīnai - izaicinoši, provokatīvi un divdomīgi. Protams, nevar noliegt, ka atslēgas vārds - levitate - nejauši radās, kad uzsākot darbu pie dziesmas meklēju kaut ko āķīgu un pēkšņi ieraudzīju rakstu par Egilu Levitu. Tad viss bija skaidrs. Viss aizgāja tur, kur bija jāaiziet!"

Dziesma ierakstīta sadarbībā ar Aleksandru Volku Wolk Recording Studios ierakstu studijā. Ģitāras partiju iespēlējis Miķelis Vanags, basu - Kristiāns Kosītis, bungas - Mareks Logins. Drīzumā dziesmu būs iespējams noklausīties Spotify, iTunes un citos straumēšanas un lejupielādes servisos visā pasaulē.

Mūzikas video veidojis mākslinieks Jānis Raitums, operators - Jānis Romanovskis. Pāris metru augstumā sievišķīgi levitējušas Elza Kronberga, Anna Estere Ziediņa, Kaiva Kumerova Polarda, Dženeta Putrinska, Anna Ruske,  Zane Ezeriņa, Nellija Spūle, Ruta Millere, Aiga Rēdmane, Sanita Zaļmeža, Anda Zaremba, Kristena Šuca, Marta Kreicberga, Sandra Kauranena, Laura Kokoreviča, Justīne Mūrniece, Egita Eglīte, Elizabete Žerdočkina, Elza Rone-Sila, Dārta Ļaudaka, Līgas Libertes dejas teātra un Vibe deju studijas dejotājas, RTU karsējmeitenes un horeogrāfe - Maija Sukute. Levitate noskaņā tapusi arī jutekliska fotosesija, kuru iespējams aplūkot dziedātājas Katrīnas Gupalo sociālajos tīklos.

Tuvākie Katrīnas Gupalo koncerti: 21. martā Mālpils muižā, 22. martā Kocēnos, 25. aprīlī Haifā, Izraēlā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja