Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Latvijas Mūzikas akadēmijas jauktais koris sadziedāsies ar Brēmenes augstskolu kamerkori

Sestdien, 27. maijā plkst. 13 Rīgas Sv. Pētera baznīcā koncertā tiksies Brēmenes mākslu augstskolas un Brēmenes Universitātes kamerkoris un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) jauktais koris, informēja pasākuma pārstāve Jana Lāce.

Abu koru sadziedāšanos būs iespējams dzirdēt ne tikai 27. maijā Rīgas Sv. Pētera baznīcā, bet arī 28. maijā plkst. 12.15 Siguldas ev. luteriskajā baznīcā, savukārt jau jūnija sākumā abi kori muzicēs Brēmenes Oberneuland un Unser Lieben Frauen baznīcās, kā arī Brēmenes Domā.

Diriģentu Frīderīkes Vēbkenas (Friederike Woebcken) un Māra Sirmā rokas vadīti, koncertā izskanēs gan latviešu mūsdienu komponistu P. Plakida, I. Ramiņa, U. Prauliņa, Ē. Ešenvalda, J. Jančevska darbi, gan vācu komponistu H. L. Haslera, F. Henzeles, Ģ. Orbana, J. Brāmsa, G. Mālers, V. Buhenberga darbi, tostarp arī Fēliksa Mendelszona-Bartoldi Mitten wir im Leben sind ar Mārtiņa Lutera tekstu (šogad aprit 500 gadu kopš Reformācijas sākuma). 

Brēmenes mākslu augstskolas un Brēmenes Universitātes kamerkori 2002. gadā nodibināja tā pašreizējā mākslinieciskā vadītāja Frīderīke Vēbkena. Kora sastāvā ir studenti no dažādām fakultātēm, un tā repertuārs ir ļoti plašs – no vēlīnā baroka līdz mūsdienu komponistu darbiem. Koris uzstājies Vācijā, Dānijā, Zviedrijā, Islandē un Spānijā,  ar labām sekmēm piedalījies Vācijas Nacionālajā koru konkursā 2006.gadā un Tolosas Starptautiskajā koru konkursā 2011.gadā. 

Diriģente Frīderīke Vēbkena studējusi kordiriģēšanu Freiburgā, Glazgovā un Stokholmā pie izcilā zviedru diriģenta Erika Eriksona. No 1998.gada viņa ir Brēmenes Mākslu universitātes kordiriģēšanas profesore, vada kamerkori un Universitātes kori. 

JVLMA jauktais koris ir viens no tradīcijām bagātākajiem mākslinieciskajiem kolektīviem Latvijā, dibināts 1945. gadā, vien pāris gadus pēc VAK Latvija. Koris bieži koncertē gan Latvijā, gan ārvalstīs, sniedzot klausītājiem iespēju baudīt dažādu laikmetu, stilu un žanru kora mūziku.

Ieeja koncertā bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja