Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Latvijas Nacionālā baleta jaunie talanti gūst panākumus starptautiskos konkursos

Graciozā Latvijas Nacionālā baleta dejotāja Evelīna Godunova ar panākumiem uzstājusies prestižajā 5th KIBC (Korean international ballet competition) starptautiskajā baleta konkursā Korejā, izcīnot godalgoto otro vietu, informēja Latvijas Nacionālās operas pārstāve Katrīna Leiškalne.

Ar dzirkstošu temperamentu apveltītā balerīna no Korejas atgriezās ar Sudraba medaļu. "Medaļu ieguvām caur sviedriem un asarām. Pirms konkursa, pārslodzes dēļ, guvu traumu - mikro lūzumu un saišu sastiepumu (potītei).Sagatavošanās un atveseļošanās periods bija smags un sāpīgs, bet esmu gandarīta un laimīga, ka man bija iespēja piedalīties tik prestižā konkursā, gūstot vienreizēju pieredzi! Esmu laimīga par augsto novērtējumu, bet ar to vēl nekas nav beidzies - ir cītīgi jāstrādā un jāvirzās uz priekšu," saka jaunā dejotāja. Evelīnu Godonovu sagatavoja un uz konkursu pavadīja pedagoģe Rita Harlapa, kura jaunajai balerīnai bija milzīgs atbalsts tik atbildīgā brīdī.

KIBC baleta konkurss tiek uzskatīts par vienu no prestižākajiem pasaulē. Tas notiek kopš 2007. gada un tajā ir piedalījušies daudzi talantīgi dejotāji, kuri ir izcīnījuši savas vietas uz tādām pasaulē slavenām skatuvēm kā Maskavas Lielās teātra skatuves, Marijas teātra skatuves, Kijevas Nacionālās teātra skatuves, Vīnes, Sanfrancisko, Berlīnes, Minskas skatuves un citām. Šī gada konkursā piedalījās 100 dalībnieku no visas pasaules - Amerikas, Kubas, Krievijas, Itālijas, Ukrainas, Armēnijas, Kazahstānas, Horvātijas, Izraēlas, Japānas, Korejas, Magnolijas un citām pasaules valstīm.

Savukārt Annija Kopštāle ir jaunā Latvijas Nacionālā baleta māksliniece, kura pērn, veiksmīgi startējot Pekinas pirmajā internacionālajā baleta un horeogrāfijas konkursā, ieguva uzaicinājumu piedalīties tradīcijām bagātajā starptautiskā baleta konkursā Helsinkos. Septītajā Helsinku internacionālā baleta konkursā šogad piedalījās 90 dalībnieki no 29 pasaules valstīm. "Piedalīšanās šādā konkursā sniedz iespēju uzzināt aktuālākās novitātes baleta pasaulē, redzēt gan jaunas horeogrāfijas, gan arī klasiku, kā arī nodibināt kontaktus ar citzemju pārstāvjiem un iegūt jaunus draugus no "baleta pasaules," atzīst Latvijas Nacionālā baleta jaunā māksliniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja