Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Latvijas tērpu mākslinieki bantes "Lady's Sweet" matos neliktu un frakās netērptu

Aizvadītas pirmās divas starptautiskā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis dienas. Tērpušās rozā krekliņos, baltos svārkos un baltām bantēm matos, pirmajā dienā Latvijas pārstāves Lady's Sweet izpildīja ABBA dziesmu Money, money, money, savukārt grupas PeR puiši, kuri izpildīja dziesmu_ Back in the U.

S.S.R._, bija ģērbušies tērpos ar klasisku pieskaņu, izmantojot pelēku, rozā un gaiši zilu krāsu. Otrajā dienā meitenes, kuras bija izvēlējušās dziedāt _Circenīša Ziemassvētkus_, pašas saģērbtas kā circenīši - melnās frakās ar baltiem spārniņiem. Savukārt puiši pieturējās pie melnbalta stila. Viņi izpildīja _Noktirni_.

Diena.lv vaicāja Latvijas tērpu māksliniekiem, kā viņi vērtē Latvijas pārstāvju ietērpu un vai, viņuprāt, tas varēja ietekmēt arī žūrijas vērtējumu. Jāpiebilst, ka saskaņā ar iepriekš izskanējušo informāciju meitenēm tērpus katrai uzstāšanās reizei gatavojusi Krievijā atzīta modes dizainere Masha Tsigal, viņu stiliste ir Ilze Jansone. Grupai PeR stila veidošanā palīdz modes māksliniece Indra Salceviča.

Tērpu māksliniece Elita Patmalniece:

"Salīdzinoši ar skatītāju zāli, meiteņu vakardienas (ceturtdienas) uzstāšanās tērpi bija melni un drūmi. Viņām ļoti vajadzētu kaut ko gaišāku un vieglāku, citādāk izskatījās nodzītas un nogurušas. Ziemassvētku dziesmas izvēle šim laikam arī nav diez ko piemērota. Skatītājam netika sagādāts pārsteigums. Būtu efektīvāk, ja meitenes būtu tērpušās baltā vai viņām būtu izveidots, piemēram, mākonīšu tēls vai sniegpārsliņu tēls. Iespējams, jaunie mūziķi šobrīd ir iemesti tādā virpulī, ka nespēj pat īsti ko iebilst, taču domāju, ka latviešu stilisti tēlus izveidotu gaišākus un priecīgākus. Pirmās dienas tērps bija interesantāks, taču tās bantes... kādai tās piestāv un kādai – nē. Atgādināja krievu bērnudārza audzēknes."

Tērpu mākslinieks Roberts Krauze:

"Slikti nebija, taču meiteņu tērpi īsti neatbilda dziesmām. Nesaprotu konkursa nosacījumu, ka mūsu mūziķu tērpj Krievijas mākslinieki. Viņi jau nepazīst šīs personības, tādēļ pašiem strādāt grūti un arī rezultāts nav labākais. Krietni labāk būtu, ja katras pārstāvētās valsts profesionāļi ģērbtu savus mūziķus. Pāris dienas pirms vakardienas uzstāšanās pie manis vērsās meiteņu stiliste ar lūgumu palīdzēt sameklēt viņām frakas. Ieteicu interesēties pie pusaugu dejotājiem, lai izmērs atbilstu. Šis gadījums tikai apliecina, ka daudzas lietas konkursā tiek darītas pēdējā brīdī, kas rada lieku uztraukumu, kas parādās arī uzstāšanās laikā. Lai arī meitenes neizcēlās starp citiem kā sliktāk ģērbtas, es nebūtu viņām sējis matos bantes un tērpis viņas melnajās frakās. Būtu izvēlējies ko elegantāku, taču krāsaināku. Bet kopumā nedomāju, ka mūsu pārstāvji bija tik slikti ģērbti, lai zaudētu reitingos, šīs bažas nav pamatotas. Bija arī sliktāki piemēri. Savukārt puiši izskatījās ļoti labi. Atbilstoši tēlam kustējās, dziedāja un izskatījās."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja