Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Liepājas vasara kļūst par starptautisku festivālu

Šosezon festivāls Liepājas vasara norisināsies no 27.jūlija līdz 30.augustam, piedāvājot koncertus ar vairākiem izciliem māksliniekiem gan no Latvijas, gan ārvalstīm, vēsta Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

"Šis koncertcikls ir ar bagātu vēsturi, bet savā atjauninātajā formātā – kā festivāls Liepājas vasara šogad notiks jau trešo reizi. Turklāt pirmo reizi tas izskanēs starptautiska mākslinieku sastāva sniegumā," stāsta Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Festivāla astoņos koncertos būs iespēja dzirdēt tādus spilgtus māksliniekus kā pianistu Vestardu Šimku, izraēļu mandolīnistu Avi Avitalu, kas bijis nominēts prestižajai Grammy balvai, čellisti Daci Zālīti un azerbaidžāņu pianisti Jeganu Ahundovu. Ar pēdējām divām, tāpat kā ar starptautisku atzinību guvušo, jauno igauņu diriģentu Risto Jostu Liepājas Simfoniskais orķestris tiksies pirmo reizi. Ar lielu prieku orķestra mūziķi gaida sadarbību ar diriģentiem Gintaru Rinkeviču no Lietuvas un Jalčinu Adigezalovu no Azerbaidžānas.

"Šogad esam palielinājuši simfoniskās mūzikas īpatsvaru šajā festivālā, bet būs arī klausītāju iecienītie kamermūzikas koncerti. Jaunievedums festivālā Liepājas vasara būs baroka mūzikas koncerti," saka Liepājas Simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs Atvars Lakstīgala.

Šoreiz festivāls Liepājas vasara sadarbosies ne tikai ar Valsts Akadēmisko kori Latvija un Starptautisko garīgās mūzikas festivālu, bet arī ar Cēsu mākslas festivālu, Balvu kamermūzikas festivālu un Starptautisko Gebeles mūzikas festivālu, kas katru gadu norisinās Azerbaidžānā.

Biļetes uz festivāla Liepājas vasara koncertiem var iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs. Aktuālo informāciju par festivālu Liepājas vasara var atrast Liepājas Simfoniskā orķestra mājas lapā www.lso.lv, kā arī festivāla mājas lapā www.liepajasvasara.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja