Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LNB notiks komponista Krista Auznieka un pianista Roberta Flaica lekcija un koncerts

23. augustā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notiks jaunā laikmetīgās mūzikas komponista Krista Auznieka un viņa domubiedra mūzikā, pianista Roberta Flaica (Robert Fleitz, Ņujorka) lekcija un koncerts, kurā Latvijas klausītājiem tiks sniegta iespēja tuvāk iepazīt mūsdienu mūziku un tās interpretācijas iespējas, informēja pasākuma pārstāve Kristīne Freiberga

Pasākuma pirmajā daļā plkst. 17 gaidāma lekcija divās daļās. Krists Auznieks runās par mūzikas klausīšanās un pieredzēšanas veidiem un to, kā interpretatīvas lēcas ietekmē mūzikas nozīmi. Lekcijā komponists parādīs, ko nozīmē klausīties mūziku caur biogrāfisku faktu, kā to klausīties caur sociālpolitisku kontekstu, kā mainās skaņdarba nozīme, kad to klausāmies caur kādu citu skaņdarbu. Savukārt Roberts Flaics savā lekcijā runās par koncertprogrammu strukturēšanu un to, kā koncertu struktūras kalpo mūzikai. Lekcijai tiks nodrošināts tulkojums latviešu valodā. 

Turpinājumā plkst. 20 notiks jaunā un talantīgā pianista, Džuljarda skolas absolventa Roberta Flaica koncerts, kura programmā dzirdēsim trīs paaudžu Latvijas komponistu – P. Vaska, S. Ratnieces, R. Paideres, K. Auznieka – skaņdarbus klavierēm, kā arī jauno ASV komponistu – A. Gezgina, S. Friša, M. Džoisas – mūziku. Koncertā gaidāmi vairāki Eiropas pirmatskaņojumi, kā arī Ališāna Gezgina (Alishan Gezgin) skaņdarba Syzygy pasaules pirmatskaņojums paša komponista klātbūtnē.

Pilna pasākuma programma pieejama Rīgas Doma kora skolas mājaslapā.

Biļetes uz koncertu pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā, cena 8 EUR un 5 EUR (skolēniem, studentiem, pensionāriem).

Pedagogiem, kas apmeklēs lekcijas, ir iespējas saņemt profesionālās kvalifikācijas pilnveides sertifikātu. Pieteikšanās lekcijām, rakstot uz [email protected].

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja