Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

LNSO aicina uz sezonas atklāšanas koncertiem Rīgā un Cēsīs

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) atklās 90. koncertsezonu 25. septembrī Lielajā ģildē un 26. septembrī koncertzālē Cēsis, informēja orķestra pārstāve Kristīne Kutuzova.

Atklāšanas koncerta programmā izskanēs Ādolfa Ābeles simfoniskais dzejolis Vīzija, Sergeja Prokofjeva Otrais klavierkoncerts un Morisa Ravela muzikālā interpretācija par mīlasstāstu Dafnīds un Hloja. LNSO sezonas atklāšanas koncertu diriģents – Andris Poga, solists Andrejs Korobeiņikovs, piedalās Valsts akadēmiskais koris Latvija.

Ādolfa Ābeles Vīzija ir viena no latviešu simfoniskās mūzikas skaistākajām pērlēm – romantiskas ilgas pēc pavasara liek autoram sapņot par paradīzes putniem un dvēseles saucieniem pēc laimes apskāviena.

Koncerta turpinājumā – krievu pianista Andreja Korobeiņikova solo Sergeja Prokofjeva Otrajā koncertā klavierēm un orķestrim. Nesaudzīgais tiesnesis Pjērs Bulēzs uzskatīja šo koncertu par vienu no Prokofjeva visaugstākajiem sasniegumiem. Par Andreju Korobeiņikovu viņa aģente Marina Bauere saka: "Andrejs ir rets putns. Nepieradināts. Viņš spēcīgi atšķiras no mūsdienu jaunajiem mūziķiem. Pilnībā identificējas ar katru komponistu, kura mūziku atskaņo; esmu pārliecināta, ka tā būs arī ar Prokofjevu." Andrejs Korobeiņikovs pirmoreiz Latvijā viesojās 2014. gadā, kad spēlēja Šopēna Otro klavierkoncertu ar Kremerata Baltica.

Atklāšanas koncerta otrajā daļā uzvirmos mīlas kaislības. Morisa Ravela mūziku baletam pēc sengrieķu autora Longa romāna Dafnīds un Hloja būs iespēja dzirdēt LNSO un Valsts akadēmiskā kora Latvija atskaņojumā. Dafnīds un Hloja ir kā pasaka par pirmo mīlestību, kuras tīrībā un naivumā slēpjas gan trausls skaistums, gan visuvarošs spēks, un šo mīlestību sargā arī dievi un viņu palīgi. Gans Dafnīds un gane Hloja gūst pirmo pieredzi attiecību veidošanā un no nepieredzējušiem pusaudžiem caur laupītāju, bagātu precinieku un pārpratumu radītiem pārbaudījumiem uzplaukst par kvēli mīlošiem jauniešiem. Mūzika ir koša, dāsna, jutekliska, erotiski rosinoša. Visam galā, protams, laimīgas beigas un krāšņa bakhanāle.

Kā ierasts, pirms lielajiem vakara koncertiem plkst. 18 Lielās ģildes Baltajā zālē klausītāji aicināti apmeklēt Pirmskoncerta sarunas. Oresta Silabrieža viešņa 25. septembrī būs Latvijas Universitātes Klasiskās filoloģijas profesore, Hellēnistikas centra izveidotāja Ilze Rūmniece.

LNSO koncertu apmeklētāji līdz 25. septembrim var iegādāties LNSO Rudens abonementu, kas dod iespēju par 60 eiro apmeklēt četrus koncertus – LNSO sezonas atklāšanas koncertu 25. septembrī, LNSO kamermūzikas koncertu LNSO koncertmeistari. Oboja un tuba 8. oktobrī, pirmo koncertu jaunās brāmsiādes ciklā LNSO, Brāmss un Šūmanis 13. novembrī un koncertu LNSO. Somija. Sibēliuss 4. decembrī.

Biļetes uz jaunās sezonas koncertiem un LNSO Rudens abonements nopērkams Lielās ģildes un Biļešu paradīzes kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja