Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Notiks drūmās mūzikas mazfestivāls Antithesis III: tumšāka ir tikai nakts

Ceturtdien, 27. jūnijā, mūzikas klubā Melnā piektdiena notiks tumšās mūzikas mazfestivāls Antithesis III: tumšāka ir tikai nakts, kurā spēlēs mūziķi no ASV, Vācijas, Spānijas un Latvijas.

Tajā piedalīsies grupas Evoken, Evadne, Ophis, Frailty un Eschatos.

Grupa Evoken dibināta 1992. gadā, izdevusi 5 albumus, no kuriem cienītāju vidū par klasiku uzskatāmi Embrace The Emptiness (1998), Quietus (2001) un Antithesis of Light (2005). Neskatoties uz sastāva maiņām, ilgo klusuma periodu, grupa joprojām tiek uzskatīta par vienu no ASV funeral doom žanra ikonām. Grupas jaunākais albums Atra Mors izdots 2012. gadā, atzīmējot grupas atgriešanos pēc vairāku gadu klusuma perioda. Grupa koncertē salīdzinošo reti, Baltijas valstīs spēlēs pirmo reizi.

Evadne ir melodic doom/death metal grupa no Spānijas, dibināta 2003. gadā. Grupas vizītkarte ir grūti definējamais muzicēšanas stils, kurā melodisks doom metal mijas ar progresīva death metal elementiem. Grupa izdevusi divus albumus The 13th Condition (2007) un konceptuālo The Shortest Way (2012). Rīgā grupa spēlēs pirmo reizi.

Ophis ir tā saucamās jaunās paaudzes doom metal grupa no Vācijas, kas spēlē funeral un death metal sajaukumu, ko pati grupa dēvē par monolītu, depresīvu, nihilistisku doom metal. Grupa radusies 2001. gadā, izdoti divi pilnie albumi Stream of Misery (2007) un Withered Shades (2010). Eiropas mūzikas kritiķi augsti novērtējuši abus grupas albumus. Šī gada aprīlī izdota arī izlase Effigies of Desolation.

Frailty – pašmāju doom/death metal grupa, kas radusies 2004. gadā. Grupas dārdošākās virsotnes ir debijas albums Lost Lifeless Lights (2008), EP (2009) un aizgājušā gada albums Melpomene. Grupas kontā arī pašmāju metālistu balvas – kategorijās Gada albums (2009, 2012) un Gada grupa (2009, 2012).

Eschatos – pašmāju black metal apvienība. Grupa parādījās kā spoža zvaigzne pie vietējās skatuves debesīm 2012. gada beigās, uzreiz ar debijas EP Hierophanies un labi nospēlētiem koncertiem. Nezinātājiem – grupas vokāliste ir meitene ar ievērojamu pieredzi black metal dziedāšanas manierē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja