Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Otrās Adventes nedēļā Rīgā turpinās Ziemassvētku ieskaņas pasākumi

Klāt otrā Advente, kuras laikā no 4. līdz 10. decembrim rīdziniekiem un pilsētas viesiem tiek piedāvāta plaša koncertu un svētku pasākumu izvēle gan lieliem, gan maziem.

Svētku pasākumi notiks VEF Kultūras pilī, Svētā Pētera baznīcā, Rīgas Domā, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā Mazā ģilde, Rīgas Kultūras centrā Iļģuciems, koncertzālē Lielā ģilde un daudzviet citur, portālam Diena.lv pavēstīja Rīgas domes pārstāve Indra Vilde.

Otrās Adventes nedēļā vairākos koncertos īpaši gaidīti bērni. 3. decembrī Svētā Pētera baznīcā uz koncertu Mūzika Adventa laikā aicina Rīgas mūzikas skolu audzēkņi, kā arī jaunie mūziķi no Norčēpingas. Savukārt 4. decembrī VEF Kultūras pilī mazie bērni gaidīti tradicionālajā pasākumā Kukuragā. Turpat notiks arī koncerts Ar gaišu prieku sirdī, kurā piedalīsies vokālais ansamblis Momo, deju studija Rasiņa un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas kameransambļi, bet pirms koncerta jau no plkst. 10.30 ikvienam būs iespēja darboties radošajās darbnīcās Ziemassvētkus gaidot.

Radošās darbnīcas no 3. līdz pat 18. decembrim darbosies arī Rīgas Porcelāna muzejā, kur gan bērni, gan pieauguši varēs veidot Ziemassvētku dāvanas no porcelāna.

Pirmssvētku laikā jauks pasākums bērniem paredzēts Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā Mazā ģilde, kur muzicēs Latvijas bērnu un jauniešu vokālā konkursa Putnu bērni laureāti.

Daudzo pirmssvētku pasākumu klāstā paredzēti kā mūziķu un dziedātāju, tā arī dejotāju koncerti. Vairākos koncertos klausītājiem tiks piedāvāta klasiskā mūzika, taču būs arī folkloras grupu uzstāšanās, viena no nozīmīgākajām - grupas Iļģi 30 gadu jubileja 3. decembrī koncertzālē Palladium. Pilsētā arī vairākos muzejos notiek Ziemassvētku tematikai veltītas izstādes.

Galvaspilsētā jau no 27. novembra darbojas Ziemassvētku tirdziņi, kuri šogad apmeklētājus gaida katru dienu no plkst. 10 līdz plkst. 20 Doma laukumā, Līvu laukumā un Esplanādē. Nedēļas nogalē Ziemassvētku tirdziņos ikvienam apmeklētājam tiek piedāvātas gan amatnieku un tirgotāju preces, gan arī kultūras programma.

3. decembrī Rīgas Starptautiskais sieviešu klubs Rātsnamā no plkst. 11 līdz 16 organizē īpašu Ziemassvētku labdarības tirdziņu un izsoli, kurā būs iespēja iegādāties suvenīrus, dāvanas un ēdienus no 25 pasaules valstīm, kā arī baudīt kultūras programmu, tikties ar Rīgas Dinamo komandas hokejistiem un piedalīties izsolē.

Pirmssvētku laikā Rīgā ikviens aicināts apmeklēt arī vides objektu festivālu Ziemassvētku egļu ceļš, kurā šogad apskatāmi 42 vides objekti, tajā skaitā tradicionāli rotātas egles, kā arī oriģināli un inovatīvi Ziemassvētku egļu projekti.

Adventes un Ziemassvētku pasākumu programma pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja