Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pauls raizējas, ka nākamgad Latvijai "Jaunajā vilnī" nebūs ko piedāvāt

“Es ar šausmām domāju, ko mēs darīsim nākamgad – mūsu resursi ir izsmelti. Rezervju nav! Es jau sākumeklēt kandidātus, Latgalē interesējos, laukos, pašdarbībās – varbūt tur ir balsis. Mēs taču nevaram aizlāpīties ar pašmāju televīzijas šovu dalībniekiem – tur apakšā nekā nav,” šādas bažas pēc starptautiskā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis laikrakstam Diena pauž komponists, konkursa žūrijas līdzpriekšsēdētājs Raimonds Pauls.

“Jūs paši redzat, kas notiek, kad mūsējie šajā _Jaunajā vilnī_ nostājas blakus dziedātājiem no Bulgārijas, Armēnijas, Ukrainas – tās ir balsis! Viņi atver muti un uzreiz piesaista sev uzmanību. Un ko mēs varam likt pretī? Varam stiepties un rauties, bet, kamēr neatradīsim talantīgus vokālistus, labus rezultātus nesasniegsim,” par Latvijas populāro mūziku skeptisks ir komponists, kurš gan atzīst, ka mums ir izcili mūziķi akadēmiskajā žanrā.Runājot par Latvijas pārstāvju sniegumu, _Lady’s Sweet _iegūstot 10.vietu un _PeR _11.vietu, viņš atzīst, ka trešajā konkursa dienā abu grupu sniegums izsitis viņu no sliedēm: “Kad vajadzēja saņemties un šaut ārā, viņi nespēja to izdarīt – ne meitenes, ne puiši”.Laikraksta _Moskovskij komsomoļec_ mūzikas kritiķis Iļja Ļegostajevs savukārt spriež, ka žūrija šoreiz augstu vērtēja skaļas balsis. Viņš pats esot sajūsmā par latviešu grupām – “abas ir brīnišķīgas, taču tās izrādījās pārāk stilīgas, lai žūrija – pirmspensijas vecuma mūzikas darboņu bastions uz soliņa zāles vidū – šos amizantos kolektīvus pienācīgi novērtētu”. Producents dziedātājas Valērijas dzīvesbiedrs Josifs Prigožins uzskata, ka kopumā šoreiz konkurss bija vājāks nekā iepriekšējos gados. “Nebija slikti, bet viduvēji. Ne ar vienu no šiem dziedātājiem līgumu es neparakstītu.” Viņš nav sajūsmā arī par Latvijas pārstāvjiem.Latviešu kolektīvus sarunā ar _Dienu _slavējusi pērnā gada _Jaunā viļņa_ uzvarētāja kolorītā ukrainiete Džamala. “Viņas man atgādina animācijas varones, kuras aizbēgušas no kādas senu laiku multenes. No multenes, kurā skan tik maigas, meitenīgas balsis. Arī trio _PeR _puiši ir oriģināli, mazliet līdzīgi ukraiņu grupas _Boombox _dalībniekiem. Klausoties _PeR_, atcerējos arī par Robiju Viljamsu. Viņi izskatās savdabīgi un izceļas uz kopējā fona.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja