Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pirmo reizi notiks Eiropas Senās mūzikas diena

Līdz ar pavasara iestāšanos 21.martā pirmo reizi tiks svinēta Eiropas Senās mūzikas diena, kas ir arī komponista Johana Sebastiana Baha 328. dzimšanas diena. Šajā dienā Baha kamermūzikas festviāls Latvijas publikai piedāvā viola da gamba meistara Paolo Pandolfo un klavesīnistes Ainas Kalnciemas koncertu.

No 2013.gada REMA (Eiropas Senās mūzikas organizāciju tīkls) 21.martu ir pasludinājis par Eiropas Senās mūzikas dienu, un šogad šajā dienā notiks 65 dažādi koncerti visās REMA dalībvalstīs. Pasākuma patronese ir Eiropas Savienības izglītības, kultūras, multilingvālisma un jaunatnes komisāre Andrulla Vasiliu (Androulla Vassiliou). Visi atskaņotie koncerti tiks ierakstīti un sadarbībā ar Eiropas raidorganizāciju savienības (EBU) biedriem atskaņoti dažādās pasaules valstīs.
Latvijā REMA dalībfestivāls ir Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls, kas piedāvā gambista Paolo Pandolfo un klavesīnistes Ainas Kalnciemas koncertu, kurā abi mākslinieki atskaņos J.S. Baha sonātes violai da gambai un klavesīnam.

Paolo Pandorfo ir viens no šīs brīža izcilākajiem senās mūzikas interpretiem. Par virtuozo izpildījumu un viola da gamba mūzikas interpretāciju koncertos un mūzikas ierakstos viņu cildinājuši Vācijas, Francijas, Spānijas, Anglijas un dzimtās Itālijas vadošie komponisti. Paolo Pandolfo ceļ tiltus starp pagātni un tagadni,  piešķir spontānu un patiesu dzīvīgumu baroka un renesanses mūzikai ar improvizācijas, aranžējumu un moderno skaņdarbu komponēšanas palīdzību, būdams pārliecināts, ka senās mūzikas mantojums var sniegt varenu iedvesmu Rietumu mūzikas tradīciju nākotnei. Mākslinieks Latvijā viesosies jau trešo reizi, piedāvājot atšķirīgas programmas, katru reizi saņemot klausītāju un mūzikas kritiķu nedalītu sajūsmu.

Aina Kalnciema Dzimusi Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Par mūža izvēli - klavesīnu - viņa saka: "Tā ir mana misija." Aina Kalnciema ir Baha mūzikas fonda prezidente un Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla direktore. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā asociētā profesore Aina Kalnciema māca daudzus jaunos klavesīnistus.

Koncertu grafiks:

19.marts plkst.19 Livonijas ordeņa pils;

21.marts plkst.19 Mazā Ģilde.

Sīkāka informācija: http://www.music.lv/bachfestival

Biļetes pieejamas visās Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv, (+371) 90002000

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja