Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Dirty Deal Teatro rīko meistarklasi Bērni ar stāstiem

No 6. līdz 12. janvārim Dirty Deal Teatro organizē meistardarbnīcu bērniem un Latvijas jaunajiem dramaturgiem Bērni ar stāstiem, informēja teātra pārstāve Aija Murāne. Meistardarbnīcu vada serbu teātra režisors un teorētiķis Bojans Djordjevs (Bojan Djordjev).

Līdz 20. decembrim 3. līdz 10. klašu skolēni tika aicināti iesūtīt savas idejas aprakstu par tēmu Nākotne, ko kopā ar dramaturgu meistarklasē varēs pārvērst lugā.

Iesūtītas idejas izlasīs un izvērtēs Dirty Deal Teatro veidota žūrija un izvēlēsies piecas, kuras tiks nodotas pieciem jaunajiem dramaturgiem. Galvenais izvēles kritērijs - iesūtītās idejas plašums, idejas autora vēlme izstāstīt savu stāstu, kā arī iespējas ideju attīstīt un uzlabot. Piecu izvēlēto ideju autori uzaicināti piedalīties meistarklasē, kuru vadīs Bojans Djordjevs. Meistarklase laikā skolēns divas reizes satiksies ar savu dramaturgu Dirty Deal Teatro, lai sarunātos ar viņu un izdomātu vislabāko veidu, kā ideju pārvērst gatavā darbā. Visi radītie darbi būs dzirdami publiskos lasījumos meistarklases noslēgumā, 12. janvārī Dirty Deal Teatro.

Meistardarbnīcas uzdevums ir sadarbībā ar pašiem bērniem attīstīt un prezentēt piecas idejas iespējamām izrādēm nākotnē, kas būtu paredzētas jauniešu auditorijai. Paralēli meistardarbnīcas vadītājs strādās ar dramaturgiem, iepazīstinot viņus ar dažādām pieejām dramaturģiskās struktūras veidošanā laikmetīgajā teātrī un piedāvājot piemērus no pasaules pieredzes, kuros var redzēt dažādu stāsta stāstīšanas pieeju izmantojumu.

Bojans Djordjevs ir Serbijā dzimis teātra režisors, kurš pašlaik uzturas Amsterdamā un strādā prestižajā teātra laboratorijā DasArts. Viņa galvenās intereses teātrī ir izrādes radošās grupas kolektīvā autorība, uz post-dramatisku tekstu balstītas izrādes. Bojans ir viens no platformas TkH (Walking Theory) izveidotājiem un TkH Journal for performing arts theory redaktors, bijis daudzu izrāžu autors Belgradā, kā arī Vīnē, Lionā, Štutgartē, Zagrebā un citur, piedalījies dažādās meistardarbnīcās un teātra laboratorijās.

Vairāk informācijas: www.dirtydeal.lv/teatro

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja