Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aprīlī Liepājas teātrī pēdējo reizi tiks spēlētas vairākas izrādes

Ceturtdien, 6. aprīlī, plkst. 19.00 Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē Lielais dzintars pēdējo reizintiks rādīta Edgara Pujāta monoizrāde Tas arī viss, kuru veidojis režisors Mārtiņš Kalita. Kā teicis pats aktieris, "šī loma ir ne tikai smagākā, kāda viņam bijusi, bet arī liels izaicinājums", jo šī ir viņa pirmā monoizrāde.

Tas arī viss ir monologs par vientulību, kurš piesaka lugas intrigu jau ar pirmo teikumu: "Tagad es noskaitīšu līdz tūkstotim un…" Galvenajam varonim ir bijis viss – panākumi, slava, gods, izvēles brīvība un mīlas afēras. Tad kāpēc viņš iekšēji jūtas tik iztukšots? Kāpēc tik vientuļš? Aktieris Edgars Pujāts izrādē aicina skatītājus ielūkoties sevī, lai godīgi pajautātu – vai es dzīvoju tādu dzīvi, kā vēlos?

12. aprīlī pēdējās divas reizes – plkst. 10.00 un 14.00 – teātrī mazākos skatītājus gaidīs Polianna, kas visus iepazīstinās ar savu Prieka spēli, kas jebkuru drūmo dienu padarīs priecīgāku. Izrādi teātrī 2019. gadā iestudēja režisors Dž. Dž. Džilindžers, tā saņēma Spēlmaņu nakts Bērnu un jauniešu žūrijas specbalvu kā labākais iestudējums bērniem. Poliannas lomā Elizabete Marija Brante.

18. aprīlī plkst. 19.00 Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē Lielais dzintars pēdējo reizi tiks rādīts arī Dmitrija Petrenko veidotais iestudējums Cietsirdīgās spēles, kura tapa kā jauno aktieru diplomdarba izrāde. Šī ir iespēja redzēt jauniešus vienās no viņu pirmajām lomām, ar kurām viņi ienāca Liepājas teātrī.

Kajs (Kārlis Ērglis), Junkers (Artūrs Irbe) un Ņikita (Kārlis Artejevs) ir labākie draugi jau no bērnības. Abi teju vai katru dienu nāk ciemos pie Kaja, jo viņa dzīvoklis ir ne tikai satikšanas vieta, bet iespēja nesatikt savas ģimenes. Kādu dienu puišu dzīvoklī parādās Neļa (Kintija Stūre), kas izmaina visu trīs puišu dzīves.

Cietsirdīgas spēles ir izrāde par bērnu attiecībām ar vecākiem. Precīzāk – par vecāku attiecībām ar saviem bērniem. Kā tikt galā ar saviem aizvainojumiem pret vecākiem? Vai to var izdarīt, ja vecāki nesaskata savas kļūdas un nevēlas tās labot? Vai jaunieši paši var izmainīt to attiecību "programmu", ko viņiem ir ierakstījuši vecāki kopš bērnības? Vai viņi spēs piedod un, galvenais, vai viņi varēs būt labāki, nekā tie, kas viņus audzināja?

Savukārt 22. aprīlī plkst. 18.00 pēdējo reizi tiks rādīta arī Valtera Sīļa veidotā izrāde Biogrāfija. Spēle.

Ko Tu darītu, ja Tev būtu iespēja nodzīvot savu dzīvi vēlreiz? Vai Tu paliktu kopā ar savu pirmo mīlestību? Vai aizbrauktu dzīvot uz citu valsti? Vai Tu iesaistītos politikā un mēģinātu izmainīt ne tikai savu, bet arī visas valsts dzīvi? Vai Tu būtu drosmīgāks, atjautīgs, laimīgāks? Bet varbūt Tu gribētu nodzīvot savu dzīvi vēlreiz tieši tāpat kā pirmajā reizē? Šie ir tie jautājumi, uz kuriem Hannesam Kīrmanim ir jāmēģina atbildēt, jo viņam ir iespēja atgriezties jebkurā savas dzīves punktā un sākt dzīvi no jauna.

Kīrmana lomā Rolands Beķeris, kurš šo sauc par vienu no nozīmīgākajām lomām savā aktiera mūžā; izrādē piedalās arī Anete Berķe, Gatis Maliks, Edgars Ozoliņš un Madara Kalna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja