Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Cirka jaunajā programmā - lauvas, papagaiļi, degunlāči un akrobāti

No 18. novembra līdz 16. decembrim Rīgas cirks piedāvā nebijušu  programma Lauvas karaliste ar izcilākajiem Eiropas un Krievijas cirka māksliniekiem un neparastākajiem dzīvniekiem. Programmas zvaigzne ir Ukraiņu cirka mākslinieks Vlads Gončarovs. Uz Rīgu viņš atvedis desmit lauvas – divi no tiem ir pilnīgi balti.

V. Gončarovs ir neparast dresētājs, jo ir atradis īsto pieeju šiem plēsīgajiem dzīvniekiem, priekšnesumam piešķirot vieglumu. Cirka māksliniekam ir perfekta sapratne ar dzīvniekiem stepa ritmos. Jau pēc viesizrādēm Rīgā 1012. gada janvārī lauvu atrakcija dosies uz pasaulē lielāko cirka forumu – 36. Montekarlo starptautisko cirka festivālu. V. Gončarovs ir saņēmis personīgu ielūgumu no Montekarlo cirka festivāla prezidenta Ursa Pilza – tas liecina, ka mākslinieks ir viens no iespējamajiem festivāla uzvarētājiem.Tieši Rīgas cirks veic mākslinieka unikālās turnejas loģistiku, administrējot sarežģīto atrakcijas ceļu uz Montekarlo un tālāk uz Ņikuļina cirku Krievijā.Bez V. Gončarova un lauvām jaunajā programmā būs vēl trīs pilnīgi jauni cirka numuri. Dzīvnieku dresētāju duets Oksana Vigorņicka un Viktors Ņikuļins skatītājiem parādīs šobrīd arī Latvijā modē nākošos degunlācīšus. Šī būs mazo dzīvnieciņu pirmā uzstāšanās cirka manēžā. Maskavieši, lidojošie akrobāti Ruban Anatolija Rubana vadībā skatītājiem sagādājuši pārsteigumu, iestudējot pilnīgi jaunu priekšnesumu uz milzu šūpolēm. Pēc Rīgas viesizrādēm akrobātu kolektīvs dosies garā izrāžu turnejā uz Holandi.Pēc ilgstošiem sagatavošanās darbiem arī Latvijas cirka mākslinieks akrobāts – ekvilibrists Sergejs Polupans ir sagatavojis jaunu priekšnesumu. Vēl programmā varēs redzēt no Karību jūras Galapagu salām atceļojušus milzu papagaiļus – košās un krāsainās aras, jautros un kustīgos kakadu, kā arī dīvaino, milzīgā knābja īpašnieku tukānu. Volodimirs Gorodetskis – īsta papagaiļu guru – parādīs absolūti unikālas šo putnu iespējas.Rīgas cirkā būs redzams vēl viens akrobātu trio – Igors Arbuzovs, Natālija Čurikova un Genādijs Dejanovs. Viņi uzstāsies ar tradicionālo krievu kārti un ekscentriskās akrobātikas numuru Lelle. Jaunās cirka programmas izrādes klauni ir Anatolijs Fjodorovs un Anna Marozova.Programmas Lauvas karaliste izrāžu grafiks apskatāms Rīgas cirka mājas lapā www.cirks.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja