Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Daugavpils teātrī pirmizrāde - komēdija par laulāto dzīvi Divi smiltājā

1. jūnijā plkst. 18.30 Daugavpils teātrī notiks šīs sezonas pēdējā pirmizrāde – lietuviešu dramaturga Sigita Paruļska komēdija par laulāto dzīvi – Divi smiltājā(rež. O. Šapošņikovs), informēja teātra pārstāve Janīna Ivanova.

Sigits Paruļskis ir Lietuvā ievērojams mūsdienu rakstnieks, dramaturgs un publicists, kuram raksturīgs tiešs un ironisks teksts. Par savu daiļradi autors saņēmis vairākus apbalvojumus, un viņa darbi ir tulkoti vairāk nekā 12 valodās. Izrādes Divi smiltājā pamatā ir S. Paruļska luga Viļņa – Dakāra, kas balstīta uz patiesiem notikumiem, kas rallijā notika ar kādu lietuviešu pāri. 

Jauniestudējums vēsta par laulātu pāri, kurš devies rallijā asu izjūtu meklējumos. Bet abi laulātie iesprūst tuksneša vidū, un piedzīvojums kļūst par īstu pārbaudījumu jau tā izmocītajām attiecībām. Tuksneša svelme palielina sasprindzinājumu starp abiem varoņiem, kuri izmisīgi turās katrs pie savas taisnības. Laulāto īpašības un nepilnības, kuras ikdienā tikai nedaudz kaitinājušas, nekurienes vidū samilzīs kā zem palielināmā stikla. Bet strīdi un pārmetumi mīsies ar jokiem un smiekliem. Jo vienīgais glābiņš, kad glābiņu neredz – skatīties uz visu caur humoru.

Izrādes veidotāji uz jauniestudējumu aicina visus, bet īpaši – pārus, kuri kopā nodzīvojuši ilgāku laiku. Tieši viņiem šī izrāde varētu likties ļoti tuva un saprotama, jo tajā attēlotie strīdi par izmētātām mantām vai sievietes neparasto loģiku noteikti ir izskanējuši katrā mājā. Iestudējumā attēlotie ikdienišķie strīdi absurdajā vidē liks paskatīties uz attiecībām no malas un atgādinās, ka visa pamatā ir stāsts par divu cilvēku mīlestību, par kuru dažkārt tiek piemirsts ikdienas rūpēs.

Laulātā pāra lomās iedzīvosies Daugavpils teātra aktieri Mihails Samodahovs un Irina Kešiševa. Iestudējuma vizuālo noformējumu veidojis mākslinieks Kristaps Skulte, kostīmus veidojis Egils Viļumovs. Izrādes gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja