Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dirty Deal Teatro aprīlī divas pirmizrādes

3. aprīlī Dirty Deal Teatro notiks Ditpiha Otrais/Pati uzmanība pirmizrāde, kurā tiek apvienotas divas pēc radītās sajūtas un izteiksmes līdzekļiem atšķirīgas, bet izvēlētās tēmas ziņā līdzīgas izrādes. Savukārt 25. aprīlī notiks Atpakaļ uz zemi pirmizrāde, kurā režisors Andrejs Polozkovs turpina latviešu varoņa meklējumus. Izrādē spēlē režisors Valters Sīlis, informēja teātra pārstāve Aija Murāne.

Diptihā Otrais/Pati uzmanība skatītājam vistiešākajā veidā tiek dota iespēja tapt par šī diptiha līdzautoru, jo abu izrāžu mijiedarbē radītā sajūta taps nevis uz skatuves, bet skatītāja galvā, atstājot teātri un dodoties mājās. Diptiha pirmās izrādes Otrais radošo komandu veido horeogrāfes Sintija Siliņa un Evita Birule, kā arī bundzinieks Artis Orubs. Izrāde ir stāsts par par pirmā un otrā attiecībām. Vai tā ir apzināta izvēle būt otrajam vai arī tas notiek tad, kad neesi kļuvis par pirmo?

Diptiha otrās izrādes Pati uzmanība radošo komandu veido horeogrāfs Sergejs Taraseņa, vizualizāciju autors Kārlis Caune, mūzikas autors Gatis Ungurs. Izrādes tēma ir cilvēka uzmanība un spēle ar to. Zināmā mērā izrāde turpina izrādes Otrais iesākto jautājumu par pirmā/otrā un nākamo attiecībām. Izrādes piedāvā piedzīvot jaunu, domājošu un dažāda spilgtuma impulsiem piesātinātu laikmetīgo deju, kura līdz pārdzīvojumam piedāvā nonākt citādāk nekā tas ierasts dramatiskajā teātrī, un šis gājiens līdz pārdzīvojumam ir pārsteidzošs tieši tāpēc, ka iespējams par tā eksistenci pirms tam nav bijis ne jausmas.

Izrāde Otrais sāksies plkst. 19, bet Pati uzmanība plkst. 20. Biļetes iespējams iegādāties gan uz Diptihu, gan katru izrādi atsevišķi.

Savukārt izrādi Atpakaļ uz zemi iestudē režisors Andrejs Polozkovs, kas latviešu varoņa meklējumus aizsācis izrādē Jēkabs kopā ar režisoru Kārli Krūmiņu. Šajā reizē viņš sadarbojas ar Valteru Sīli, kas spēlēs izrādē, un mākslinieci Kati Krolli. Tas būs stāsts par latvieti, kas ir uzvarējis konkursā un ieguvis iespēju gadu lidot kosmosā. Viņš nav ne stiprākais, ne arī drosmīgākais, taču izrādījies vientulībai vispiemērotākais. Tā viņam izdodas realizēt savu bērnības sapni – redzēt, kā izskatās Saules otrā pusē. Kurš gan ir teicis, ka latviešiem nav lemts doties kosmosā? 

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā Biļešu Paradīze kasēs un internetā

Vairāk informācijas teātra mājaslapā 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja