Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izrāde Leģionāri piedalās laikmetīgā teātra festivālā Itālijā

Santarkandželo pilsētā Itālijā no 12. līdz 21. jūlijam notiek 43. Starptautiskais mākslu festivāls _Santarkandželo '13 - _senākais laikmetīgā teātra festivāls Itālijā. Šogad tajā četrus vakarus pēc kārtas, 18., 19., 20. un 21. jūlijā, tiks spēlēta arī izrāde no Latvijas – Karla Alma, Ievas Kauliņas, Kārļa Krūmiņa un Valtera Sīļa izrāde Leģionāri, informēja Ģertrūdes teātra pārstāve Inga Dārzniece. 

Ģertrūdes ielas teātris ar izrādi Leģionāri līdz šim jau ir viesojies Stokholmā, Tallinā, Tartu, Sanktpēterburgā un Maskavā. Izrādes radošajai komandai viesturneja Itālijā ir īpaša ar to, ka Santarkandželo '13 būs pirmā reize, kad Kārlis Krūmiņš savu lomu spēlēs itāļu valodā, nevis latviešu, kā tas ir, kad izrāde tiek spēlēta Latvijā, vai angļu, kā tas jau ir kļuvis ierasts, kad izrāde tiek spēlēta ārvalstīs. Sagatavoties lomas spēlēšanai itāļu valodā aktierim Kārlim Krūmiņam palīdzēja itāļu valodas skolotājs Harijs Sansonetti.

Stantarkandželo festivāla aizsākumi meklējami 1971. gadā, kad notika pirmais Starptautiskais ielu teātra festivāls – tā mērķis bija iepazīstināt skatītājus ar aktuālo teātra pasaulē un tuvināt spēles mākslu pilsētas iedzīvotājiem, atdzīvinot laukumus un ielas, iznesot izrādes ārpus tradicionālās teātra ēkas. Šodien tas kļuvis par Starptautisko mākslu festivālu, kas joprojām ir aktuālāko skatuves mākslu tendenču epicentrs, piedāvājot skatītājiem iepazīties ar spilgtām dejas un teātra izrādēm, performancēm, hepeningiem, ko veidojuši gan labi zināmi un atzinību guvuši, gan jauni un "uzlecoši" skatuves mākslinieki no Itālijas un ārvalstīm. Festivāla programmu bagātina arī izstādes, filmu seansi, radošās darbnīcas un koncerti, kas kļuvuši par neatņemamu tā sastāvdaļu. Desmit dienas nelielās pilsētas dzīves ritmu pilnībā nosaka festivāls, ar savām aktivitātēm visas pilsētas teritorijā aizraujot pilsētas pastāvīgos iedzīvotājus un viesus. 

Pēc viesizrādēm Santarkandželo Leģionāru komanda dosies uz Tamperi (Somija), kur 6. un 7. augustā izrāde piedalīsies Tamperes Teātra festivālā, vecākajā un lielākajā profesionālās teātra mākslas festivālā Ziemeļvalstu reģionā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja